Comisia de buget-finante a Senatului, condusa de social-democratul Cosmin Nicula, vrea sa afle detalii de la conducerea CEC Bank despre doua credite acordate unor primarii - Cluj Napoca si Brasov, justificand demersul prin faptul ca a "primit sesizari din acest punct de vedere".

Cluj Napoca si Brasov sunt conduse de primari ai PDL, Emil Boc si George Scripcaru.

Nicula a afirmat luni ca, in cadrul primei zile de audiere, la care au participat directorul CEC, Radu Ghetea, dar si ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, s-a solicitat conducerii CEC "lista comparativa cu creditele date unor autoritati publice locale si creditele date primariilor Cluj Napoca si Brasov".

El a sustinut ca membrii comisiei doresc sa vada daca s-au respectat normativele bancii si ale BNR in aceste cazuri, afirmand ca in cazul Clujului este vorba de un credit de 40 de milioane de euro, pe termen de 30 de ani, dar cu o perioada de gratie de 7 ani. Dorim sa vedem "daca acest lucru s-a intamplat si la alte primarii", a spus Cosmin Nicula.

Intrebat de ziaristi de unde are aceste date, social-democratul a raspuns: "Avem sesizari din acest punct de vedere".

Acesta a precizat ca directorul CEC Bank este asteptat din nou miercuri, la comisie, pentru a "lamuri cele cateva intrebari la care nu a raspuns" in cadrul audierilor de luni.