Avocatii EY au obtinut in instanta anularea deciziei de revocare a autorizatiei de antrepozit ale uneia dintre subsidiarele autohtone ale Martifer

de DP     HotNews.ro
Joi, 19 decembrie 2013, 9:51 Economie | Finanţe & Bănci

Avocatii EY au obtinut pentru una dintre subsidiarele autohtone ale grupului portughez Martifer anularea masurii de revocare a licentei de antrepozitar fiscal, solutie favorabila si irevocabila data de Inalta Curte de Casatie si Justitie, au transmis joi dimineata oficialii EY.
Revocarea autorizatiei de antrepozit a fost decisa de autoritatile fiscale in anul 2011, iar activitatea companiei, specializata in productie de biomasa in Romania, a fost suspendata  timp de sase luni.

Ulterior, tot  o decizie a Inaltei Curti a permis reluarea activitatii firmei.
Echipa de avocati specializata in controverse si dispute fiscale a fost formata din Emanuel Bancila (coordonator) si Alex Slujitoru.
"Actul de revocare a fost emis cu incalcarea de catre autoritatile fiscale a Directivei privind regimul general al accizelor, prin incalcarea principiilor europene privind proportionalitatea si prevalenta substantei asupra formei. Atat solutia Curtii de Apel Bucuresti cat si cea a Inaltei Curti dovedesc gradul complex de specializare la care au ajuns instantele din Romania in materie fiscala precum si apetenta pentru aplicarea jurisprudentei europene", a declarat Emanuel Bancila, director executiv in cadrul casei de avocatura asociate EY.
Pe toata durata desfasurarii disputei cu autoritatile fiscale, avocatii implicati in proiect au alocat un volum amplu de munca, speta generand un numar semnificativ de litigii colaterale privind executari silite, rambursari de TVA, suspendarea unor acte administrativ fiscale, anularea de obligatii fiscale suplimentare constand in accize si TVA, anularea de accesorii, si prezentand un inalt grad de complexitate atat prin prisma aspectelor de drept substantial, cat si al celor de drept procedural fiscal. Alaturi de avocatii EY, reprezentarea societatii a fost asigurata si de catre Societatea de avocatura Stoica si Asociatii, prin Valeriu Stoica.
Grupul Martifer desfasoara activitati in domeniul agricol, constructii si productie de energie, fiind unul dintre cei mai mari investitori in economia romaneasca. Astfel, in anul 2007, Grupul Martifer a deschis o fabrica de ulei vegetal la Lehliu in urma unei investitii de 93 de milioane de Euro.


Citeste mai multe despre   
Articol sustinut de BRD Groupe Société Générale

Atelier de idei. Cum te ajuta tehnologia sa-ti faci mai mult timp pentru tine si planurile tale

Munca multa, stres, ore peste program, termene limita, sedinte lungi. Uneori, asa arata ziua de lucru a multora dintre noi. Din acest motiv e foarte important sa investesti in lucruri care te pot ajuta sa iti folosesti mai bine timpul petrecut la birou. Sa lucrezi mai bine, mai usor si mai repede poate insemna mai mult timp pentru tine si pentru cei dragi. Iti propunem, asadar, cinci directii care te pot ajuta pe plan profesional si personal.

893 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi