2013 a fost un an dificil pentru BCR, dar restructurarea celei mai mari banci a intrat in linie dreapta. 1200 de persoane au parasit institutia de credit in 2013, iar dimensiunea retelei a fost si ea ajustata, spune Dana Demetrian, director Retea Retail BCR. Banca si-a deschis portile pentru 400 de angajati part-time, multi dintre ei studenti. Pe retail avem un minus de 1.000 de persoane in aceasta perioada, dar am si construit concepte in paralel. Nu a fost "practic o reducere de personal, ci mai degraba o optimizare a structurii si proceselor si introducerea unui nou concept in piata numit part-time. Practic am deschis usile pentru generatia noua si 400 persoane tinere au intrat in banca", a spus Demetrian.

Potrivit directorului BCR, angajarile nu au fost facute pe pozitiile din care au parasit banca fostii angajati ci este vorba de o noua structura in cadrul careia se regasesc foarte putine persoane care lucrau cu norma intreaga anterior. Dana Demetrian a mai adaugat ca eficienta costurilor adusa de aceasta schimbare va fi de 20-30%.

"O restructurare dureaza cel putin un an. Noi am facut-o in 6 luni si faptul ca am mentinut in aceste conditii rezultatele pozitive arata ca suntem pe drumul corect", a mai adaugat Demetrian.

In urma cu un an, resedintele BCR, Tomas Spurny se intalnea intr-un cadru informal cu ziaristii, anuntand ca in 2013 urmeaza sa fie inchise circa 60 de unitati bancare si 1600 de persoane vor fi disponibilizate. "Vom inchide o parte din agentii- ma refer in general la unitati care nu se pot sustine singure si care impiedica cresterea performantelor bancii ca ansamblu. E ca in gradinarit- dupa ce plantezi un copac si vezi dupa 10 ani ca anumite ramuri impiedica sa creasca intreg copacul, cel mai bine e sa le tai ca sa poti asigura cresterea optima a copacului" spune plastic Spurny.

Potrivit unui studiu realizat de o firma externa, studiu difuzat tuturor bancilor din sistem, BCR are in acest moment cea mai ridicata productivitate/angajat. Tinta de reducere a costurilor in BCR este de 250 de milioane de lei pana in 2015.