Euro a fost cotat marti de BNR la 4,5 lei, cotatie mai depreciata decat luni, potrivit cursului afisat de Banca Centrala. Moneda Romaniei a castigat insa putin teren in fata francului elvetian (3,63 lei/chf fata de 3,65 lei/chf)si in fata dolarului SUA (3,29 lei/usd fata de cotatia de luni, de 3,3 lei/usd).

"Pe fondul deprecierii monedelor regionale in urma datelor economice sub asteptari din SUA ieri, leul a pierdut teren pana usor dincolo de 4,50/EUR. Totusi, performanta mai slaba a leului fata de regiune pe fondul unei piete ilichide in decembrie s-ar putea sa fi condus la o depreciere mai putin pronuntata cand spatiul monedelor emergente a fost lovit de depreciere de curand (pana ieri, leul a pierdut circa 0,5% fata de spatamana trecuta, jumatate din deprecierea monedelor regionale in aceeasi perioada). Ne asteptam ca leul sa isi revina usor in urmatoarele zile", se arata intr-o nota a economistilor ING.

Ratele de schimb leu/dolar si leu/franc elvetian sunt calculate de BNR in functie de paritatea leu/euro si cotatiile de schimb euro/dolar si euro/franc elvetian.

Monedele din regiune- care au avut miscari similare leului- au scazut in ultima saptamana ca urmare indirecta a intaririi dolarului.