O privire analitica in frigiderul romanilor

de DP     HotNews.ro
Vineri, 14 februarie 2014, 10:53 Economie | Finanţe & Bănci

cons-gr-01-mare
Foto: Magazinul Progresiv

Circa 45% din romanii din mediul urban isi pastreaza frigiderul foarte bine aprovizionat, fiind aproape plin sau plin de produse, se arata intr-un studiu realizat de agentia de cercetare de piata 360insights pentru revista Magazinul Progresiv. Aceast este caracteristic celor aflati la apogeul profesional (35-44 ani), avand studii superioare si venituri ridicate. La cealalta extrema, 17% dintre gospodarii au frigiderul mai degraba gol, iar din aceasta categorie fac parte in special persoanele in varsta (55-64 ani), cat si cele cu un nivel social scazut ca educatie si venituri. „Daca in anumite cazuri frigiderul gol poate fi o intamplare (sa zicem ca momentul intervievarii este chiar inainte de aprovizionare), profilul acestora ne duce totusi cu gandul la un segment ce nu are posibilitatea financiara de a-si umple frigiderul cu produse, rezumandu-se mai degraba la strictul necesar”, explica Nadia Alexa, Quantitative Researcher in cadrul 360insights.





Facand lista produselor ce se gasesc in frigiderul romanilor, se remarca anumite categorii ca fiind universale, intrucat in mai mult de 85% din cazuri acestea sunt nelipsite de pe rafturi.
  • Ouale si lactatele au un loc fruntas in clasament, cu o incidenta de peste 90%, reconfirmand astfel statutul de produse de baza in alimentatia romanilor. In dreptul acestor doua categorii nu se observa nicio diferenta notabila intre tineri, adulti sau varstnici, in timp ce, din punct de vedere al statutului social, printre consumatorii cu venituri ridicate incidenta acestor produse atinge cote si mai mari, de aproape 100%.
  • Mancarea gatita are, de asemenea, un loc important rezervat in frigider. 91% dintre persoanele care au participat la studiu au mancare gatita in frigider, confirmand comportamentul de consum inca traditionalist al romanilor.

Citeste intregul studiu in Revista Magazinul Progresiv



Citeste mai multe despre   












Astra Film Festival 2017

VIDEO INTERVIU ​Hanka Kastelicova, producator executiv HBO Europe: Timpul mediu de productie pentru un film documentar HBO este de patru ani, dar am avut si cazuri in care totul s-a intins pe o perioada de 10-14 ani

Hanka Kastelicova, producator executiv HBO Europe, discuta in cadrul unui interviu despre implicarea HBO in productia de filme documentare si numarul mic de cinematografe din Romania: "De exemplu, filmul Lumea Vazuta de Ion B., regizat de Alexandru Nanau, a primit un premiu Emmy. Am continuat cu Alexandru si am produs filmul Toto si surorile lui, film care a fost nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film, echivalentul Oscarului european".
  • Intra in articol pentru a citi principalele declaratii ale lui Hanka Kastelicova

3704 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Al meu e gol :( (Vineri, 14 februarie 2014, 11:27)

    Alex S [utilizator]

    Al meu e gol :(
  • +2 (2 voturi)    
    A altfel de analiza (Vineri, 14 februarie 2014, 11:46)

    spysoby [utilizator]

    In primul rind depinde de marimea frigiderului si de numarul de persoane in gospodarie;Piine nu o tin in frigider;muraturile sunt in butoi ;conservele ,dulceata si chiar fructele sunt in camara.Apa ,berea si vinul alb le bag in frigider doar cind vrea sa le racesc.Tariile nu se tin in frigider .
    • +1 (1 vot)    
      Corect, cam asa si la mine (Vineri, 14 februarie 2014, 15:47)

      antrax [utilizator] i-a raspuns lui spysoby

      Bag fructele la frigi doar daca plec de acasa cateva zile si risca sa se strice
    • +1 (1 vot)    
      dar (Sâmbătă, 15 februarie 2014, 0:06)

      baronul stanganbuch [utilizator] i-a raspuns lui spysoby

      medicamentele, ce sa mai vorbim, mai ramineau slapii si halatul de baie sa le tinem la frigider.
  • +2 (2 voturi)    
    daaaaa (Vineri, 14 februarie 2014, 12:09)

    un dac [utilizator]

    s-au dus si eu unde li s-a dschis usa:-)
    91% mancare gatita in frigider? era gatita de ei sau cumparata de la supermarket? mai era comestibila?
    Inca un studiu care arata ce bine o duc romanii, doar avem cea mai mare crestere economica din UE. Merkel ia notite de la USL " o data pe saptamana sau mai des", cum zice si studiul.
  • +1 (1 vot)    
    O privire analitica in frigiderul romanilor ... (Vineri, 14 februarie 2014, 12:29)

    getodacul [utilizator]

    Space: the final frontier.


Abonare la comentarii cu RSS



ESRI

Top 5 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi