Salariile de la Banca Nationala a Romaniei sunt mai mici decat la Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), iar salariul de baza al guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, este de 10.000 euro pe luna, a declarat luni si ajunge la circa 12.000 de euro cu toate sporurile, a declarat pentru Agerpres, consilierul guvernatorului, Adrian Vasilescu, citat de Capital.ro. "Asa am stiut si eu, ca la ASF sunt stabilite salarii identice cu cele de la BNR. Sumele care se vehiculeaza acum si despre care se spune ca sunt identice ca la Banca Nationala, nu mai sunt identice. Salariul guvernatorului la Banca Nationala este cu mult sub ceea ce am auzit la ASF, de 18.000-20.000 de euro. Salariul de baza al guvernatorului este de aproximativ 10.000 de euro si urca la aproape 12.000 de euro cu indemnizatia de la Consiliul de Administratie. Celelalte salarii sunt mult mai mici", a declarat Adrian Vasilescu.

Mugur Isarescu, Guvernatorul BNRFoto: Agerpres

Declaratiile consilierului guvernatorului bancii centrale vin la o zi dupa ce purtatorul de cuvant al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Radu Soviani, a aratat, la Realitatea TV, ca salariile din ASF sunt mai mici decat cele de la Banca Nationala.

Pana acum, in declaratiile de avere ale Guvernatorului, drepturile salariale de la BNR erau acoperite, in dreptul lor fiind scris "conform fisei fiscale".