Tinand cont de dezvaluirile aparute in ultima perioada referitoare la activitatea si nivelul de salarizare din cadrul Autoritatii de Supraveghere Financiara, precum si de faptul ca Autoritatea de Supraveghere Financiara este subordonata Parlamentului Romaniei, Uniunea Social Democrata este de acord cu realizarea unei analize, la nivelul Parlamentului Romaniei, referitoare la activitatea acestei autoritati. Consideram ca, printr-o astfel de ancheta, se vor putea clarifica aspectele sesizate la nivelul mass media, cu privire la castigurile salariale ale conducerii ASF", se arata intr-un comunicat remis marti din partea USD.

Asociatia Utilizatorilor Romani de Servicii Financiare (AURSF) a solicitat duminica efectuarea unei anchete parlamentare asupra politicii de resurse umane si a salarizarii personalului Autoritatii de Supraveghere Financiara, in urma unor informatii aparute in presa, potrivit carora un numar important de angajati ai ASF sunt "rude apropiate ale politicienilor de rang inalt din Romania".

Pe de alta parte, comunicatul USD vine sa confirme fractura dintre PSD si PNL, cata vreme conducerea ASF apartine liberalilor.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca este responsabil pentru situatia salariilor mari de la ASF si trebuia sa insiste mai mult ca aceia care au 'salarii uriase' sa plateasca o taxa speciala.

"Sunt responsabil de ce s-a intamplat, trebuia sa insist mult mai mult ca aceia cu salariile acestea uriase sa plateasca o taxa speciala. N-am voie sa umblu eu la salariile lor pentru ca si le stabilesc singuri. Nu sunt la Guvern, sunt in subordinea Parlamentului, dar pentru cei cu salarii atat de mari cred ca trebuia sa insist mai mult pentru o taxare speciala", a afirmat Ponta la un post de televiziune.