"Indiferent de schimbarile din echipa guvernamentala, PwC Romania ramane deschisa colaborarii cu autoritatile pentru imbunatatirea legislatiei fiscale si, prin aceasta, a mediului de afaceri din Romania. Ne dorim sa continuam acest dialog fructuos si sa gasim caile pentru adoptarea unor alte proiecte legislative importante pentru Romania, care vor ajuta la stimularea cresterii economice si la crearea de noi locuri de munca. In acest sens, este important sa existe continuitate in ceea ce priveste proiectele aflate in derulare: rescrierea si republicarea Codului Fiscal si a Codului de Procedura Fiscala, adoptarea scutirii reale de la impozitare a profitului reinvestit, sau promisa reducere a Contributiilor de Asigurari Sociale, masura care va usura povara fiscala pentru angajatori, va duce la crearea de noi locuri de munca si la diminuarea muncii "la negru"", a declarat pentru HotNews Mihaela Mitroi, liderul Departamentului de Consultanta Fiscala si Juridica, PwC Romania.

Mihaela Mitroi, partener PwCFoto: Hotnews

Mitroi a fost intrebata de HotNews.ro care crede ca vor fi influentele in zona fiscalitatii ca urmare a plecarii componentei de dreapta din coalitie si daca reducerea CAS la angajator este o masura care va fi luata in viitorul apropiat sau se va intarzia punerea ei in practica.

Dialogul constant dintre oficialii Ministerului de Finante si reprezentantii mediului de afaceri pe parcursul ultimul an a dus la adoptarea unor masuri pozitive pentru economie: introducerea unor elemente ale legislatiei de holding, trecerea la sistemul optional de plata a TVA la incasarea facturii, amanarea platii TVA la import pentru companiile cu statut de Agent Economic Autorizat, etc.

Ne dorim sa continuam acest dialog fructuos si sa gasim caile pentru adoptarea unor alte proiecte legislative importante pentru Romania, care vor ajuta la stimularea cresterii economice si la crearea de noi locuri de munca. In acest sens, este important sa existe continuitate in ceea ce priveste proiectele aflate in derulare: rescrierea si republicarea Codului Fiscal si a Codului de Procedura Fiscala, adoptarea scutirii reale de la impozitare a profitului reinvestit, sau promisa reducere a Contributiilor de Asigurari Sociale, masura care va usura povara fiscala pentru angajatori, va duce la crearea de noi locuri de munca si la diminuarea muncii "la negru".

De asemenea, ne dorim sa existe transparenta si predictibilitate in politica fiscala, prin respectarea prevederilor din Codul Fiscal care stipuleaza ca orice modificare a legislatiei fiscale se va opera cu cel putin sase luni inainte de intrarea sa in vigoare", a mai precizat liderul Departamentului de Consultanta Fiscala si Juridica din cadrul PwC Romania.

In fine, ne dorim sa gasim punti de colaborare cu autoritatile guvernamentale pentru a identifica impreuna cele mai bune modalitati pentru reforma administratiei fiscale, usurarea poverii administrative din sarcina contribuabilului, cresterea gradului de colectare si combaterea evaziunii fiscale.