Ce-ai facut cu fata de la Mediafax? Unde-ai trimis-o? zice Domnisoara_cea_Autoritara. In spate, unde s-o trimit? Venise la nu stiu ce conferinta si i-am spus ca nu stiu nimic. Sa mearga in la intrarea din spate, poate stiu aia, zice paznicul pe un ton mai aspru. Dupa care, intorcandu-se catre mine, mieros: Dumneavoastra? Eu de la presa, zic, e o dezbatere publica....Nu stiu de nicio dezbatere, isi recapata el tonul de ucrainean dur. Pai, zic, e pe site, anuntata pe pagina de Internet. Ceee...internet?, isi arata Paznicul mirarea ca si cum Internet era un sef mai mare al lui de care nu aflase inca. Intre timp, apare Domnisoara_cea_Autoritara cu fata de la Mediafax, recuperata.Ne ia pe amandoi si ne invita in camaruta de la parterul Ministerului. Pai, zic, nu putem urca? Ntzz, da ea din cap? De ce? E prea devreme, zice uitandu-se la ceas. Mai erau 30 de minute, de fapt. Intram in camarutza de la parter, apare un nenea care se recomanda "domnul LKJGHJF (adica neinteligibil) de la Comunicare", intre timp mai vine o televiziune, domnul LKJGHJ spune sec ca nu e voie sa se filmeze, noi intrebam de ce, el zice lkjhgffh, dar ca va intreba daca vor fi "oportunitati de imagini", noi ne facem cruce si ne asezam pe scaune.

Unde e comunicare la MFP, e clar ca e vorba si de un scaun, ca sa zic asa.

Domnisoara_cea_Autoritara aduce un termos cu cafea, eu avertizez lumea sa nu-si faca iluzii, ca stiu ce gust are cafeaua de la Finante, oamenii beau totusi o gura, dupa care urmeaza iar gestul crucii.

Pe la fara zece, cand le explicam oficialilor ca avem nevoie sa ne punem laptopurile in prize, sa ne stabilim conexiunile pentru a transmite samd, ni se permite accesul in sala.

Intra Dan Manolescu, secretarul de stat, impreuna cu consilierii de la Juridic si cu dl. LKJGHJF, care sta intr-un colt si noteaza ceva. In sala, pe un perete, un portret al Maicii Domnului. E clar, oamenii din Finante tin legatura cu contribuabilii, pentru ca doar ei , atunci cand au de-a face cu MFP ies si striga :"Doamne, Maica Domnului!"

La un moment dat, imi vine o idee. Simulez un apel urgent pe telefon si ies din sala. Pe hol, ochesc usa pe care scrie mare Ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu. Decid sa intru sa vad cum e fara ministru.

Pe cand era Chitoiu, inauntru era o agitatie cumplita. Asteptau ambasadori, oameni de afaceri, era o fojgaiala nemaipomenita. Odata, venise chiar Ponta sa se intalneasca cu Chitoiu, iar programarea mea la ministru intarziase cu vreo doua ceasuri. Acum, erau doar secretara si o juna domnita. Intreb: Cum e fara sef? Pai avem sef!, zice. Toate documentele continua sa vina la noi, doar ca acum drept de semnatura are dl. Manolescu. Ce ziceti de dl. Voinea?, ma intreaba. As, zvonuri! raspunde doamna. Imi mai spune doua-trei lucruri despre ce mai e prin minister si plec. Ma intorc la dezbatere.

Ca idee generala, cu mici exceptii, cei care au luat cuvantul, au venit doar ca sa se auda vorbind. Vreo 2-3 au fost la obiect, restul pe langa subiect. Manolescu insa s-a uitat de 6 ori la ceas in timpul discutiri, a cascat mascat de 4 ori si a fost foarte politicos cu toti. A facut si declaratii in final, dar impresia a fost de palavrageala ineficienta. Totul putea fi rezolvat prin cateva emailuri cu propuneri concrete, centralizate si analizate, dupa care discutat despre aspectul final al proiectului.

Ni se confirma ca Dan Manolescu va ramane in minister desi fusese sustinut de liberali. Este totusi cel mai bun om de pe Finante si ar fi pacat, imi spune cineva care coboara din aripa "Voinea". Care Voinea se stie ca ii iubeste pe oamenii lui Chitoiu extrem de pasional. La iesire, Portarul imi spune afectuos aproape: V-am spus eu ca ati facut bine ca ati venit? Ma uit in spate sa vad daca vorbea cu mine, si ies grabit. In fond, maine e o alta adezbatere la MFP privind supravegherea macroprudenţială a sistemului financiar naţional Cum o sa lipsesc?