In zona Finantelor, singura diferenta a Programului in baza caruia va guverna USD-UDMR fata de cel al USL este adaugarea expresiei "pe masura ce cadrul fiscal-bugetar o va permite"

de Dan Popa     HotNews.ro
Vineri, 7 martie 2014, 11:51 Economie | Finanţe & Bănci

 documente
(07 Mar 2014) DOC, 605KB
Guvernul Ponta a publicat vineri ​Programul in baza caruia va guverna pana in 2016. (vezi atasament). Fata de vechea varianta (cea apartinand USL), in varianta USD-UDMR, in dreptul masurilor care se intentioneaza sa fie luate (ramase aceleasi ca in varianta anterioara) este adaugata sintagma "pe masura ce cadrul fiscal-bugetar o va permite".

Masurile vizate in varianta USD-UDMR:

● Revenirea la un nivel de TVA de 19%, pe măsură ce cadrul fiscal-bugetar o va permite.
 ●  Păstrăm plafonul de 16% şi introducem, pe parcursul mandatului, în măsura în care cadrul fiscal-bugetar o va permite, impozitul diferenţiat pe venitul salarial cu deductibilităţi fiscale: cote de 8%, 12% şi 16%, ce vor fi stabilite pe grile de venit.    
 ●  Aliniem la media europeană redevenţele încasate de stat ca urmare a concesionării activelor statului.
  ● Scutirea de impozitare, a profitului reinvestit, în utilaje şi echipamente tehnologice, în măsura în care cadrul fiscal – bugetar o va permite.
    ● Stimularea mediului de afaceri în limite admisibile pentru stabilitatea macroeconomică, prin simplificarea procedurilor şi debirocratizarea pentru micii întreprinzători.
    ● Analizam extinderea reducerii TVA la alte categorii de produse
alimentare de la 24% la 9%. Stimulăm astfel producătorii interni şi reducem evaziunea fiscală din zona produselor alimentare.
    ● Reducem CAS cu 5 puncte procentuale pentru angajatori, în măsura în care cadrul fiscal – bugetar o va permite.
    ● Reducem cheltuielile cu birocraţia şi fiscalitatea, prin desfiinţarea unor tarife, avize, autorizaţii şi prin simplificarea cadrului legislativ.
    ● Accelerăm absorbţia fondurilor europene, prin crearea unei structuri centrale responsabile de coordonarea autorităţilor de management, prin simplificarea şi unificarea cadrului legislativ.
    ● Consolidarea CEC şi EXIMBANK. Specializarea obiectului de activitate (EXIMBANK - pentru promovarea exporturilor şi stimularea dezvoltării industriale, CEC - pentru finanţarea agriculturii, a IMM-urilor, a micilor întreprinzători şi activităţilor independente)
  ● Adoptăm o nouă lege pentru întreprinderile mici şi mijlocii, care are la baza transpunerea în legislaţia românească a legii europene privind întreprinderile mici din Europa, Small Business Act (SBA).
   ● Implementăm programarea bugetară multianuală pe proiecte şi programe, care va aduce economii importante la buget şi va creşte gradul de predictibilitate şi eficienţa cheltuielilor publice.
    ● Adoptarea legislaţiei care să stimuleze utilizarea tranzacţiilor electronice şi reducerea semnificativă a operaţiunilor cu numerar, măsură care va avea ca efect imediat creşterea veniturilor impozabile ale contributorilor şi reducerea evaziunii fiscale.

Vezi in atasament programul integral


Citeste mai multe despre   
Articol sustinut de BRD Groupe Société Générale

Atelier de idei. Cum te ajuta tehnologia sa-ti faci mai mult timp pentru tine si planurile tale

Munca multa, stres, ore peste program, termene limita, sedinte lungi. Uneori, asa arata ziua de lucru a multora dintre noi. Din acest motiv e foarte important sa investesti in lucruri care te pot ajuta sa iti folosesti mai bine timpul petrecut la birou. Sa lucrezi mai bine, mai usor si mai repede poate insemna mai mult timp pentru tine si pentru cei dragi. Iti propunem, asadar, cinci directii care te pot ajuta pe plan profesional si personal.

917 vizualizari

 • +2 (2 voturi)    
  Lasilor (Vineri, 7 martie 2014, 12:14)

  BobMuller [utilizator]

  De-abia v-ati apucat de treaba si deja fugiti de raspundere, cautati scuze, asta e Romania sub P$D, scapa cine poate.
  • +1 (1 vot)    
   Programul National de Cultivare a Verzei (Vineri, 7 martie 2014, 16:59)

   Spiky [utilizator] i-a raspuns lui BobMuller

   modificate generic prin plagiere! O lista haotica de masuri punctuale alandala, ca sa justifice abuzul de putere legislativa si administrativa a gashtii bugetivore de excomunishti kleptocrati! Nu are nici cap, nici coada, de la o minte neroada!
 • 0 (0 voturi)    
  si nici sintagma nu le apartine (Vineri, 7 martie 2014, 13:23)

  ..13 [utilizator]

  ... apartine FMI=ului care a incercat sa mai puna un picior in prag la unele derapaje aruncate de vechiul, si tot el noul, guvern....

  Absolut plictisitor dar in acelasi timp si daunator!
 • +2 (2 voturi)    
  Clarificare necesara! (Vineri, 7 martie 2014, 15:17)

  hotnewsfil [utilizator]

  Partea din "program" (denumire smechereasaca, diversionista) care se refera la cresterea nivelului de trai al populatiei trebue sa fie prezentata intr-un capitol separat, sub titlul : 'lista de promisiuni incerte, de aspiratii aeriene, nefundamentate'.
 • +1 (1 vot)    
  da (Vineri, 7 martie 2014, 16:04)

  danco [utilizator]

  Adica la pastele cailor.


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version