Vienna Insurance Group AG a achizitionat cca. 94% din actiunile Societatii de Asigurari-Reasigurari "Donaris Group" S.A. (Donaris) cu sediul in Republica Moldova. Tranzactia a fost finalizata in urma obtinerii aprobarilor oficiale, au anuntat joi reprezentantii VIG. Donaris a fost fondata in 1998 si are sediul in Chisinau. Compania, care opereaza pe segmentul asigurarilor non-viata, a inregistrat in 2013 prime in valoare de aproximativ 100 millioane lei moldovenesti (aprox. 5,4 milioane euro), consemnand o crestere de cca. 8% comparativ cu anul precedent. Aproximativ 80% din prime au fost generate de segmentul asigurarilor auto.

Cu o cota de piata de 8,4% in 2012, Donaris ocupa locul 4 pe piata asigurarilor non-viata din Republica Moldova. Societatea are in prezent cca. 50 de angajati care isi desfasoara activitatea in sediul central si alti 70 in filiale. Vanzarea produselor de asigurare se face atat prin filialele proprii, cat si prin agenti de asigurari si prin cooperarea cu brokeri, banci si firme de leasing.

Vienna Insurance Group (VIG) este format din aproximativ 50 de companii din 25 de tari si dispune de 23.000 de angajati.