Vienna Insurance Group AG a achizitionat 94% din actiunile asiguratorului Donaris Group din Republica Moldova

de DP     HotNews.ro
Joi, 3 aprilie 2014, 14:24 Economie | Finanţe & Bănci


Vienna Insurance Group AG a achizitionat cca. 94% din actiunile Societatii de Asigurari-Reasigurari "Donaris Group" S.A. (Donaris) cu sediul in Republica Moldova. Tranzactia a fost finalizata in urma obtinerii aprobarilor oficiale, au anuntat joi reprezentantii VIG.  Donaris a fost fondata in 1998 si are sediul in Chisinau. Compania, care opereaza pe segmentul asigurarilor non-viata, a inregistrat in 2013 prime in valoare de aproximativ 100 millioane lei moldovenesti (aprox. 5,4 milioane euro), consemnand o crestere de cca. 8% comparativ cu anul precedent. Aproximativ 80% din prime au fost generate de segmentul asigurarilor auto.

Cu o cota de piata de 8,4% in 2012, Donaris ocupa locul 4 pe piata asigurarilor non-viata din Republica Moldova. Societatea are in prezent cca. 50 de angajati care isi desfasoara activitatea in sediul central si alti 70 in filiale. Vanzarea produselor de asigurare se face atat prin filialele proprii, cat si prin agenti de asigurari si prin cooperarea cu brokeri, banci si firme de leasing.

 Vienna Insurance Group (VIG) este format din aproximativ 50 de companii din 25 de tari si dispune de 23.000 de angajati.


Citeste mai multe despre   Material sustinut de KRUK Romania

Datoria - un cuvânt la fel de urât precum lunea din săptămâna lucrătoare

Definiția cuvântului datorie, conform DEX-ului, este una simplă: sumă de bani sau orice alt bun datorat cuiva. Dar dincolo de o definiție seacă, datoria este un cuvânt care transmite de cele mai multe ori o stare negativă. “Am o datorie” - știi că trebuie să dai ceva înapoi, o obligație care trebuie să fie îndeplinită. Fie că ai o datorie la un prieten, la o bancă sau la furnizorul de utilități, datoria apare ca urmare a unei nevoi într-un anumit moment, iar veniturile nu îți permit să acoperi acea nevoie. Soluția cea mai la îndemână pare a fi împrumutul. Dar este oare chiar cea mai bună soluție?

406 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version