Corpul de Control al primului-ministru a descoperit o serie de nereguli la Compania de Asigurari-Reasigurari Exim Romania (CARE Romania), o societate de stat la care actionar majoritar (93,78%) este Eximbank. Echipa de control a constatat printre altele ca Radu Francu, fostul presedinte al directoratului CARE Romania, nu a putut dovedi prin documente ca ar avea studii superioare. "Compania Care Romania a transmis Corpului de Control al primului-ministru documente privind situatia profesionala a presedintelui directoratului, Francu Radu, printre care nu au fost identificate inscrisuri care sa ateste absolvirea de catre Francu Radu a cursurilor unei institutii de invatamant superior", se arata in raportul Corpului de Control.

Potrivit CV-ului, Francu ar fi urmat in perioada 1990-1995 cursurile Facultatii de Management IT din cadrul Universitatii Bucuresti, iar in perioada 2001-2003 pe cele ale Universitatii IDW Management Den Haag-Olanda.

Radu Francu a detinut functia de presedinte al Directoratului in perioada mai 2010-iulie 2013.

In raportul Corpului de Control se mai arata ca in perioada 2010-2013 cat a fost Francu presedinte al Directoratului, compania a inregistrat o pierdere cumulata de 23,4 milioane lei.

In aceasta perioada, Francu a devenit proprietar al unui autoturism marca Bentley, dar nu a fost depusa declaratia de avere.

De asemenea, potrivit inscrisurilor transmise Corpului de Control, Radu Francu si Marius Constantin Banu, in calitate de presedinte, respectiv membru al directoratului, au utilizat sume importante din fondurile companiei, in valoare de 831 mii lei si 53 mii euro, in interes personal ori pentru persoane din afara companiei.

Cei doi au decontat din fondurile companiei contravaloarea unor sejururi efectuate impreuna cu familia sau cu alte persoane in strainatate in valoare de 65,8 mii lei si 31,6 mii euro. Vacantele au fost la Roma, Ibiza, Nisa, Cannes, Disneyland -Paris, statiunea Ischgl (Austria), statiunea San Benedetto del Tronto (Italia).

Corptul de Control a mai constatat situatii incare cheltuielile aferente transportului intern si international aerian au fost efectuate pentru persoane care nu erau angajate la societate, adica pentru membri si prieteni ai familiei Francu. Aceste calatorii au costat 134,6 mii Lei.

La acestea se adauga si alte cheltuieli decontate: imbracamite din Milano, transport cu elicopterul la Monte Carlo, produse Louis Vuitton si articole de pescuit.

Guvernul va sesiza Parchetul General in privinta acestor nereguli.