Din ce in ce mai multi bancheri se indreapta catre alte domenii de activitate sau accepta oferte de munca primite din strainatate, scrie Bankingnews.ro. "Pe de o parte, avand in vedere consolidarea si restrangerea dimensiunii unor banci din Romania, ar trebui sa vedem un numar mare de specialisti in domeniul bancar disponibili pe piata. In realitate insa numarul acestora este mai mic, multi bancheri aleg sa-si schimbe domeniul de activitate si ajung sa lucreze in companii in care rigurozitatea si profesionalismul lor sunt foarte apreciate", explica Nevenca Doca, Director Resurse Umane la Banca Transilvania. In opinia sa, aceasta tendinta se va pastra pe tot parcursul lui 2014 si, foarte probabil, si in anii urmatori.

Dana Gheorghe, Director Resurse Umane la Millennium Bank, considera ca pe piata muncii din domeniul bancar va continua tendinta de consolidare, "fara insa ca asta sa faca batalia pentru specialisti si pentru resurse valoroase mai putin acerba".

Totodata, Dana Gheorghe sustine ca nu este de neglijat migrarea fortei de munca specializate din industria de profil in afara tarii. Directorul de Resurse Umane din cadrul Millennium Bank subliniaza, de asemenea, ca zona non-bancara, inclusiv cea antreprenoriala, atrage candidati valorosi din sistemul bancar.e spun managerii de resurse umane din banci despre piata muncii si recrutare in 2014

Citeste textul integral pe Bankingnews.ro