"Mi se pare ca a devenit chiar mai greu sa faci afaceri in Romania", a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, care este si actionarul unei companii ce produce vin, aratandu-se indignat de povara fiscala pe care o firma trebuie sa o suporte. "Intr-un trimestru am platit 3 miliarde de lei vechi catre stat. Cand mi-a spus cat trebuie sa plateasca firma impozit pe profit, i-am trantit telefonul in nas contabilului", a spus Isarescu, referindu-se la firma la care este actionar, Mar SRL. Asculta in text afirmatiile lui Mugur Isarescu.

Mugur IsarescuFoto: AGERPRES

" Poate ca sunt si eu subiectiv, dar ba impozit pe aia, ba pe aialalta....Mi se pare prea mult! Nici chiar asa!", a mai adaugat Guvernatorul, precizand ca "poate ca ne vor usura povara cu profitul reinvestit".

Descarca fisierul audio in format MP3

"Doar pentru profit trebuia sa dau peste 1 miliard (n.r. lei vechi). Trebuie sa va marturisesc ca nu am luat un sfant (ca dividende-n.red). Am si eu membri ai familiei si poate ca ei nu au fost de acord cu mine. Dar eu sunt actionar majoritar, am 53% din actiuni si cand nu imi convine ceva, ii chem la vot. Nu sunt in situatia sa traiesc din dividendele de la firma!", a spus Isarescu.

Descarca fisierul audio in format MP3

In opinia sa, reducerea impozitelor si marirea bazei de impozitare ar trebui sa fie solutia de luat in considerare de autoritati.

"Reducerea contributiilor sociale nu e o decizie politica usor de luat, dar perceptia mea e ca va avea efecte benefice. Nu le spun eu ce sa faca, spun ce trebuie", a adaugat seful bancii centrale, amintind ca atunci cand impozitul pe profit a fost redus de la 40% la 25%, incasarile la buget s-au dublat pana la finele anului.