Faptul ca Pastele a fost in acest an in aprilie a facut ca Statistica sa inregistreze un volum mai ridicat al consumului in aceasta luna comparativ cu aprilie 2013, reiese dintr-un comunicat al Statisticii, difuzat marti. "Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut atat ca serie bruta cu 4,5% cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 5,1%", se spune in document.

Cresterea s-a mentinut si in ceea ce priveste volumul cumulat pe primele 4 luni al afacerilor din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), care a crescut fata de perioada 1.I-30.IV.2013 atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 7,9%, respectiv 7,2%.

  • Aprilie 2014  comparativ cu martie 2014

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna aprilie 2014, comparativ cu luna precedenta, a crescut pe ansamblu cu 0,5%, datorita cresterii vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+5,2%) si vanzarilor de produse nealimentare (+0,8%). Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a scazut cu 6,5%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna aprilie 2014, comparativ cu luna precedenta a scazut cu 3,2%, ca urmare a scaderilor inregistrate la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-16,2%) si la vanzarile de produse nealimentare (-2,6%). Vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun au crescut cu 0,9%.

prilie 2014 comparativ cu aprilie 2013

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna aprilie 2014, comparativ cu luna aprilie 2013 a inregistrat o crestere cu 4,5% datorita cresterilor inregistrate la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+10,6%) si la vanzarile de produse nealimentare (+5,9%). Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a scazut cu 6,1%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate), in luna aprilie 2014, comparativ cu luna aprilie 2013 a inregistrat o crestere cu 5,1% datorita cresterii vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+9,2%) si vanzarilor de produse nealimentare (+6,3%). Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a scazut cu 5,1%.

  • Perioada 1.I-30.IV.2014  comparativ cu perioada 1.I-30.IV.2013

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in perioada 1.I-30.IV.2014, comparativ cu perioada 1.I-30.IV.2013 a inregistrat o crestere cu 7,9% datorita cresterii vanzarilor de produse nealimentare (+11,1%), vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+7,3%) si comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+3,2%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in perioada 1.I-30.IV.2014, comparativ cu perioada 1.I-30.IV.2013, a inregistrat o crestere cu 7,2%, datorita cresterii vanzarilor de produse nealimentare (+10,6%), vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+6,6%) si comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+3,7%).