Doua containere cu circa 14.000 de dosare bancare elvetiene, inclusiv date privind un cont din Insulele Cayman, au fost confiscate de autoritatile vamale germane in portul din Hamburg (nordul Germaniei), anunta Welt am Sonntag, potrivit AFP.

Peste 1.000 de cutii continand date privind conturi offshore apartinand unor evazionisti germani au fost gasite de catre autoritatile vamale la sfarsitul lunii mai, scrie publicatia germana. Cel putin o parte a documentelor provine de la filiala din Insulele Cayman a bancii elvetiene Coutts, ea insasi o filiala a Royal Bank of Scotland.

Ambele containere confiscate urmau sa fie trimise la Geneva, arata Welt am Sonntag intr-o avanpremiera a unui articol care urmeaza sa fie publicat integral duminica.

Potrivit saptamanalului Focus, au fost confiscate si diverse documente referitoare la familia saudita a lui Osama bin Laden.

Ministerul Finantelor de al Berlin a declarat pentru Welt am Sonntag ca acest caz este legat de o ancheta realizata de catre Parchetul din Dusseldorf (vest) impreuna cu autoritatile fiscale din Statul Regional Renania de Nord-Westfalia.

Landul german a cumparat in 2012 CD-uri cu date referitoare la germanii suspectati ca se sustrag platii impozitelor folosindu-se de banci elvetiene.

Banca a confirmat ca documentele veneau din Insulele Cayman urmand sa fie trimise catre un depozit pentru arhive, potrivit ziarului. Banca a mai afirmat ca lucreaza "indeaproape si constructiv cu autoritatile pentru a gasi o solutie si pentru a continua procedura de livrare a documentelor", a declarat un purtator de cuvant al institutiei bancare, care a dat asigurari ca, din datele pe care le are, nus e desfasoara nicio ancheta.