Ministrul de Finante, Ioana Petrescu, va prezinta in sedinta de guvern de miercuri proiectul de modificare a Codului Fiscal,document ce cuprinde o serie de majorari de taxe si impozite.

Proprietarii de masini cu capacitate cilindrica mai mica de 1600 de cm cubi urmeaza sa plateasca taxe aproape de trei ori mai mari decat acum, iar primariile pot majora anual impozitele locale cu pana la 50% fata de nivelul stabilit.

Premierul Victor Ponta a dat asigurari ca vor fi consultati partenerii sociali inainte de a se lua o decizie.

"Pe masura ce aceste modificari se discuta cu toti actorii sociali, acestea vor fi implementate. Ceea ce noi vrem sa facem este un tip de predictibilitate si nimic nu se adopta intr-o luna, doua luni sau trei luni. Totul se discuta cu sase luni, cu un an, cu doi ani inainte, se discuta cu toti cei carora li se aplica si, din punctul asta de vedere, cred ca doamna Petrescu (ministrul de Finante- n.r.) merge in directia foarte buna (...) Ministrul de Finante, cu acest proiect pe care miercuri il va prezenta si in sedinta de guvern, merge si se intalneste cu reprezentantii mediului de afaceri, merge si are dezbateri in mediul academic, economic vorbesc - cu Banca Nationala, FMI si Comisia Europeana sunt deja dezbatute aceste lucruri - si trebuie prezentate predictibil", a spus Victor Ponta, citat de Mediafax.In urma cu cateva zile, Ministerul Finantelor a anuntat ca a retras, la solicitarea premierului Ponta, proiectele Codului Fiscal si Codului de Procedura Fiscala, pentru ca acestea sa fie analizate in cadrul Guvernului inainte de inceperea dezbaterii publice.

Acum cateva zile, Ministerul Finantelor a retras, la solicitarea premierului, proiectele Codului Fiscal si Codului de Procedura Fiscala, pentru ca acestea sa fie analizate in cadrul executivului inainte de lansarea in dezbatere publica.