Miercuri dupa pranz, pe pagina de Internet a Ministerului Finantelor, primul demnitar al institutiei figura fara CV-ul care putea fi de regula consultat online. Ceilalti demnitari apareau cu CV-uri, mai putin ministrul Ioana Petrescu. Contactati de HotNews.ro, oficialii institutiei au evitat sa faca declarati. Traseul profesional al sefei Finantelor putea fi insa urmarit pe pagina de net a Guvernului sau in articolele publicate in presa romaneasca de la numirea ei in functie.

Ioana PetrescuFoto: Hotnews

UPDATE: Oficiali ai Ministerului Finantelor au declarat pentru HotNews.ro ca e vorba de simple chestiuni tehnice, ministrul Petrescu fiind plecat la reuniunea EcoFIN.

"Până la postarea pe site-ul mfinante.ro, în format pdf sau doc, au fost preluate pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice link-urile care conțin CV-ul doamnei ministru Ioana-Maria Petrescu, respectiv:

http://gov.ro/ro/guvernul/cabinetul-de-ministri/ministrul-finantelor-publice

https://publicpolicy.umd.edu/sites/default/files/ioana-cv_0.pdf

Menționăm, de asemenea, că programul de astăzi al doamnei ministru al Finanțelor Publice a inclus o serie de întrevederi care au avut loc la Bruxelles", au transmis oficialii MFP.

Mai jos, un print-screen al site-ului finante.ro, miercuri in jurul orei 17,40

Vezi aici cine este Ioana Petrescu, ministrul propus al Finantelor\

Daca ati citit textul lui Make din ziarul Bursa (foarte haios de altfel) si v-ati intrebat daca este adevarat ca Ioana Petrescu, actualul Ministru de Finante, ar fi fiica lui Marius Petrescu, directorul general al ORNISS, iata ce declara purtatorul de cuvant al ORNISS la solicitarea HotNews.ro, facuta de colegul Adrian Vasilache:

  • “Referitor la solicitarea dvs. vă comunicăm faptul că între dna. Ioana Petrescu, actualul ministru al finanţelor, şi familia dl. prof. univ. dr. Marius Petrescu, directorul general al Oficiului Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat, nu există nicio legătură de rudenie”.

Vezi aici o declaratie a Ioanei Petrescu dupa intalnirea e tema reducerii CAS de la Cotroceni

sau

Vezi interviul acordat de ministrul Finantelor redactiei Hotnews.ro, la scurt timp dupa numirea in functie.