ASF plateste 12 salarii angajatilor care depun pana pe 19 august cerere de plecare voluntara

de DP     HotNews.ro
Sâmbătă, 2 august 2014, 6:07 Economie | Finanţe & Bănci


Angajatii Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) care vor depune pana la 19 august cereri de incetare a contractului individual de munca vor primi, in doua transe, compensatii echivalente cu 12 salarii brute lunare, scrie Mediafax. Planul Voluntar isi propune sa ofere salariatilor angajati in cadrul autoritatii pe baza de contracte individuale de munca (CIM) posibilitatea de a-si exprima liber optiunea in vederea incetarii CIM prin acordul partilor. (...) Incetarea CIM in cadrul Planului Voluntar va avea loc efectiv incepand cu ultima zi lucratoare a lunii august 2014, conform unui calendar stabilit de autoritate, dar nu mai tarziu de 30 septembrie 2014", se arata intr-o informare ASF adresata salariatilor institutiei.

Prevederile planului de incetare voluntara a raporturilor de munca sunt mentionate si in Contractul colectiv de munca al salariatilor ASF pentru perioada 2014 - 2015.

Consiliul ASF a hotarat aplicarea acestui plan in data de 30 iulie. Decizia a avut la baza concluziile "Raportului privind analiza structurii organizationale a Autoritatii ASF", intocmit de PricewaterhouseCoopers Audit, precum si analizele interne ale institutiei.

Salariatii ASF ale caror contracte individuale de munca urmeaza sa inceteze pana la 31 decembrie 2014 nu vor putea depune cereri de incetare a CIM si, implicit, nu vor beneficia de compensatii.

Prima transa va reprezenta echivalentul a sase salarii brute lunare si va fi achitata la data incetarii CIM, respectiv ultima zi lucratoare a acestei luni, 29 august, iar restul in termen de 45 de zile calendaristice de la incetarea contractului.

"Plata oricaror drepturi salariale sau asimilate, inclusiv a compensatiei, se va face dupa retinerea de catre autoritate a impozitului, taxelor si contributiilor sociale conform legii, aferente drepturilor salariale", se mai spune in document.

In cazul in care angajatii ASF care au primit compensatii vor fi reangajati in cadrul institutiei sau intr-o entitate succesoare, acestia vor fi obligati sa ramburseze integral compensatia primita.

La finele lunii mai, potrivit ultimelor date comunicate de ASF, institutia avea 597 de salariati, dintre care 161 de persoane ocupau functii de conducere (sefi departament, directori, directori adjuncti, sefi serviciu).

ASF a anuntat, la inceputul lunii iunie, ca numarul functiilor de conducere din cadrul institutiei va fi redus cu 35%, de la 161 la 104, dupa introducerea noii organigrame a institutiei, proces care nu va afecta numarul total de posturi sau de angajati.

Raportul PricewaterhouseCoopers si analizele ASF au scos in evidenta ca necesara si oportuna luarea unor masuri privind asigurarea unui raport rezonabil intre activitatea ASF si cheltuielile operationale, satisfacerea nevoii generale de reducere a cheltuielilor nenecesare privind salarizarea personalului ASF si finalizarea procesului de integrare eficienta a structurilor organizatorice preluate de la fostele autoritati de supraveghere din domeniul asigurarilor, pensiilor private si valorilor mobiliare.

De asemenea, ASF trebuie sa aplice masuri privind eficientizarea proceselor functionale si optimizarea structurilor organizatorice (prin eliminarea suprapunerilor de atributii, prin eliminarea birocratizarii excesive si a activitatilor redundante) si redimensionarea structurii organizatorice a institutiei.

"Faptul ca masurile prezentate la punctul nr. 1 (cele prezentate anterior - n.r.) vor presupune, printre altele si desfiintarea, redefinirea, inlocuirea sau, dupa caz, eliminarea unor functii si posturi din Statul de Functii al ASF, implcand la nivel general o reducere numerica a numarului total al functiilor de conducere si implicit a posturilor de executie, prin implementarea unui ᅡPlan de restructurare/reorganizare al ASFᅡ, urmand ca numarul total al functtilor de conducere si a posturilor de executie care urmeaza sa fie desfiintate/reduse sau nou infiintate in cadrul autoritatii, sa fie stabilit pe baza unei hotarari a Consiliului ASF", se mai spune in informarea adresata angajatilor ASF.

Potrivit contractului colectiv de munca al salariatilor ASF pentru perioada 2014 - 2015, in cazul concedierii unui salariat ASF in baza articolului 65 din Codul Muncii, acesta va beneficia de o compensatie de patru salarii lunare brute realizate in luna anterioara.

"Concedierea pentru motive care nu tin de persoana salariatului reprezinta incetarea contractului individual de munca determinata de desfiintarea locului de munca ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fara legatura cu persoana acestuia", se spune la aliniatul 1 al articolului 65 din Codul Muncii.

Desfiintarea locului de munca trebuie sa fie efectiva si sa aiba o cauza reala si serioasa, potrivit aliniatul 2 al aceluiasi articol din Codul Muncii.

ASF si-a inceput activitatea la finele lunii aprilie 2013, prin comasarea atributiilor si prerogativelor Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) si Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2114 vizualizari

 • +7 (9 voturi)    
  Furtul-scopul de baza al politicii ??!! (Sâmbătă, 2 august 2014, 6:20)

  gica43 [utilizator]

  Cred ca intelegeti procedura -Infiintam o firma in care personalul,mult umflat numeric,este ales pe ..."spranceana"-oameni de-ai nostri,psd-isti louali,le dam salarii de cateva mii de euro lunar,iar dupa cateva luni le spunem-"cei ce vor sa plece vor primi cate 12 salarii (probabil 40-50.000 euro).Imaginatia hotilor psd-isti este infinit mai mare decat a hotilor precedenti !
  • +1 (3 voturi)    
   nu are nimeni raspundere? (Sâmbătă, 2 august 2014, 9:42)

   ..13 [utilizator] i-a raspuns lui gica43

   Daca acestia isi fac regulamente dupa capul lor oare nu este nimeni sa le supervizeze?

   Oare nu au si acestia un buget in care au trebuit sa fie incluse niste sume prevazute pentru aceste cazuri???

   Oare Curtea de Conturi nu poate sa faca o mica analiza ante-act si nu post -act cand recuperarea acelor bani este tarzie si grea?
  • +1 (3 voturi)    
   la privat... (Sâmbătă, 2 august 2014, 10:11)

   villa [utilizator] i-a raspuns lui gica43

   ... ti se dau in caz de restructurare 2-3 salarii NETE, 4-6 daca stii sa negociezi...
   din ce buget se duc cele 12 salarii BRUTE, ne poate spune ASF?
   • 0 (2 voturi)    
    cum din ce buget?! (Sâmbătă, 2 august 2014, 15:58)

    ZeroAbsolut [utilizator] i-a raspuns lui villa

    din bugetul prostilor platitori de taxe si care fie nu voteaza, fie voteaza tampiti doar pentru ca au ochi albastri sau mint de-ngheata apele in toiul verii.

    am inteles ca alu Socol si alu Zgonea s-ar baga pe lista daca ar primi macar 24 de salarii, ca sa-si poata acoperi eforturile de-a fi numite-n ASF printr-un concurs de-mprejurari: sotul primei e consilieru la mintit poporul al micului furtilescu Pontanocchio, iar tac'su ultimei e clovnu-shef al camerei deputatilor.
 • +1 (3 voturi)    
  :))) (Sâmbătă, 2 august 2014, 22:21)

  I [utilizator]

  dar ce e ASF-ul asta? zona mono-industriala? Sau e tara africana? ca numai pe acolo se mai dau 12 salarii daca vrei sa concediezi pe cineva...


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by