VIDEO Afacerile din comert au crescut in prima jumatate a anului cu 8,6%

de DP     HotNews.ro
Luni, 4 august 2014, 11:20 Economie | Finanţe & Bănci

Afacerile din comert au crescut in prima jumatate a anului cu 8,6% (serie bruta) datorita cresterii vanzarilor de produse nealimentare (+12,6%), a alimentelor, bauturilor si tutunului (+7,7%) si a carburantilor  (+2,7%), a transmis luni Statistica. In serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cresterea este de 8,2%, se mai arata in comunicatul INS, sosit cu o intarziere de peste 3 ore, din cauza unor probleme tehnice.

In luna iunie 2014, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut fata de luna precedenta atat ca serie bruta cu 0,4% cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 0,3% . Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut atat ca serie bruta cu 10,2% cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 10,3%.

In semestrul I 2014, cifra de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu  autovehicule si motociclete) a crescut fata de semestrul I 2013 atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul
de zile lucratoare si de sezonalitate cu 8,6%, respectiv 8,2%.

  • Iunie 2014 comparativ cu mai 2014
Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete),
serie bruta, in luna iunie 2014, comparativ cu luna precedenta, a crescut pe ansamblu cu 0,4%, datorita cresterii comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+3,8%) si vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+1,8%). Vanzarile de produse nealimentare au scazut cu 2,3%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete),
serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna iunie 2014, comparativ cu luna
precedenta a crescut cu 0,3%, ca urmare a cresterilor inregistrate la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+2,3%) si la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+1,0%). Vanzarile de produse nealimentare au scazut cu 1,1%.

  • Iunie 2014 comparativ cu iunie 2013
Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete),
serie bruta, in luna iunie 2014, comparativ cu luna iunie 2013 a inregistrat o crestere cu 10,2% datorita cresterilor inregistrate la vanzarile de produse nealimentare (+14,0%), vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+11,7%) si la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+2,1%). Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna iunie 2014, comparativ cu luna iunie 2013 a inregistrat o crestere cu 10,3% datorita cresterii vanzarilor de produse nealimentare (+14,2%), vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+11,5%) si comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+3,2%).Citeste mai multe despre   
[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

564 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version