4,3 milioane de romani locuiesc la nivelul Evului Mediu, in case facute din paianta sau chirpici, arata datele centralizate de INS la Recensamant. Practic, o treime din totalul cladirilor din tara sunt din paianta sau chirpici, iar putin peste 16% sunt din prefabricate, mai arata datele INS. Datele complete le aveti si in fisierul atasat.

Cele mai multe dintre aceste locuinte din paianta sau chirpici se afla in mediu rural, dar gasim circa 315.000 si in mediu urban, in ele locuind 1,4 milioane de romani. Mediu urban este mult spus, probabil va fi fiind vorba despre foste comune declarate orase.

Ca numar de familii, avem peste 1,5 milioane de gospodarii care isi duc viata in asemenea case. E drept, constructiile de chirpici au cateva avantaje ( chirpiciul sau painata sunt buni termoizolatori, primind caldura cu greutate si cedand-o lent. Lemnul, lutul si paiele sunt materiale ecologice, naturale, oferind un mediu interior sanatos), dar nu cred ca cele 4 milioane de romani sunt cu totii adeptii vietii "verzi" si sanatoase.

Datele complete, in fisierul atasat.