Ora 10:35: Premierul Victor Ponta a trimis, marti, la Cotroceni propunerea pentru functia de ministru delegat pentru Buget: Darius Valcov. Valcov, fost primar PDL de Slatina, este senator PSD si sotul Laviniei Sandru, fost vicepresedinte UNPR si actual realizator TV. Victor Ponta a confirmat, pentru Mediafax, propunerea lui Valcov ca ministru. Functia de ministru delegat pentru Buget a ramas vacanta dupa plecarea lui Liviu Voinea la Banca Centrala. O alta propunere a lui Victor Ponta, Claudiu Manda, a fost deja respinsa de presedintele Traian Basescu. Pentru functia de ministru delegat pentru Buget a fost vehiculat si numele lui Viorel Stefan, senator PSD.

Darius ValcovFoto: Senatul Romaniei

Senatorul PSD Darius Valcov, doctor in economie, a fost primar PDL al municipiului Slatina si presedinte al PDL Olt in perioada 2007-2012. Valcov este presedinte al Comisiei pentru administratie publica si organizarea teritoriului din Senat.

In perioada 2000-2004, Valcov a fost director general la Banca Populara Romana pentru Dezvoltare, sucursala Slatina, iar ulterior, in 2004, a lucrat ca director economic la firma Octogon din Slatina.

In intervalul 2004-2012 a fost primar al municipiului Slatina, judetul Olt, din partea PDL, partid pentru care a condus filiala Olt pana in 2012, cand a devenit membru al Partidului Social Democrat.

El este doctor in economie, dupa studii la Academia de Studii Economice din Bucuresti.

Darius Valcov este sotul Laviniei Sandru, fost vicepresedinte UNPR si actual realizator TV.