Guvernul a aprobat in sedinta de marti o noua Hotarare privind suplimentarea bugetului Ministerului Dezvoltarii cu 152 de milioane de lei, suma urmand sa fie directionata catre autoritatile locale. Purtatorul de cuvant al Executivului, Corneliu Calota, sustine ca banii vor fi folositi pentru "plata cheltuielilor si a arieratelor spitalelor din teritoriu, pentru achitarea arieratelor care au blocat activitatile primariilor, pentru asigurararea agentului termic pentru populatie in perioada lunilor de iarna, dar si pentru achitarea sumelor rezultate din hotararile judecatoresti pentru situatiile in care au fost blocate conturile primariilor".

Calota a mai spus ca sunt unele "arierate care vin din mandatele anterioare si care nu au fost reglementate pana acum in mandatele actualilor primari".

Bugetul Ministerului Dezvoltarii a mai fost suplimentat si saptamana trecutan cu 85 milioane lei, bani care vor fi repartizati autoritatilor locale prin ordin al ministrului de resort, Liviu Dragnea, pentru "asigurarea activitatilor pentru sezonul rece".

Ministerul Dezvoltarii condus de Liviu Dragnea primeste in continuare bani din fondul de rezerva bugetara chiar daca la rectificarea bugetara aprobata la sfarsitul lunii septembrie s-au alocat circa 1,1 miliarde de lei pentru autoritatile locale.