Piraeus Bank Romania a realizat un profit brut de peste 6,8 milioane euro in S 3 2014, inregistrand astfel o crestere de 88% fata de rezultatul obtinut in aceasi perioada a lui 2013, de aproximativ 3,6 milioane euro.La 30 septembrie 2014, activele companiei se situau la aproximativ 2,06 miliarde euro, un avans de 14% fata de 30 septembrie 2013.Volumul creditelor acordate in S3 2014 a crescut cu 9% fata de rezultatul obtinut in S3 2013 si a ajuns la aproximativ 1.5 miliarde euro.

Catalin Parvu, CEO Piraeus BankFoto: Hotnews

¬Piraeus Bank Romania a inregistrat rezultate bune in S3 2014, reusind o crestere semnificativa a profitului fata de S3 2013.

Rezultatul a fost sustinut de scaderea cu aproape 2.5 puncte procentuale a portofoliului de credite neperformante, de reducerea nevoii de provizionare, precum si de optimizarea activitatii tuturor liniilor de business ale bancii, manifestata in special in cresterea volumului de credite acordate segmentelor Corporate si IMM si in intensificarea activitatii de atragere de surse.

In acelasi timp, banca a continuat procesul de redimensionare a retelei sale de unitati si a mentinut investitiile in solutii tehnologice moderne de plati si transferuri.Piraeus Bank Romania se bucura de apartenta la un Grup bancar European solid, ale carui rezultate pozitive la recentele teste de stres au fost recunoscute de Banca Centrala Europeana, care a notat gradul adecvat de capitalizare al Piraeus Bank si a mentionat faptul ca banca indeplineste criteriile pentru a face fata scenariului advers luat in calcul si nu trebuie sa ia masuri suplimentare de majorare a capitalului.", spuneCatalin Parvu, CEO Piraeus Bank Romania

Valoarea depozitelor atrase de Piraeus Bank Romania la 30 septembrie 2014 depasea 1,1 miliarde de euro, cu 16% mai mult comparativ cu perioada similara a anului trecut.

Provizioanele bancii au scazut cu 11% la sfarsitul lui septembrie 2014 fata de aceeasi perioada a lui 2013, ajungand de la aproximativ 363 milioane euro in S3 2013, la 324 milioane euro in S3 2014.

La sfarsitul lunii septembrie 2014, Piraeus Bank Romania deservea aproape 300.000 de clienti si detinea o retea formata din 130 de sucursale. Recent, banca si-a intensificat prezenta pe zona IMM-urilor, deschizand in Craiova, Cluj si Iasi 3 noi Centre de Business adresate acestui segment.

Toate cele 3 unitati sunt deja operationale si se adreseaza Intreprinderilor Mici si Mijlocii din Dolj, Gorj, Mehedinti, Cluj Napoca, Bistrita, Alba, Salaj, Baia Mare, Satu Mare Botosani, Suceava, Vaslui, Barlad, Bacau, Focsani, Piatra Neamt si Roman.

Obiectivele celor trei centre sunt extinderea portofoliului de credite IMM detinut de Piraeus Bank Romania, accelerarea activitatii de creditare pe acest segment si cresterea calitati serviciilor oferite atat clientilor existenti cat si celor viitori, punandu-le la dispozitie echipe dedicate.

Odata cu lansarea acestor 3 noi operatiuni, Piraeus Bank Romania detine 6 Centre de Business dedicate exclusiv clientilor IMM. Piraeus Bank a lnsat prima structura de acest tip in Mai 2013 in Bucuresti si a continuat cu cele din Constanta si Ploiesti.

Acest tip de operatiune, care se adreseaza exclusiv Intreprinderilor Mici si Mijlocii, deriva dintr-un proiect implementat la nivel de Grup, constructii similare existand si in alte tari precum Grecia, Albania, Bulgaria, Serbia.

Sistemul bancar din tara noastra a intrat pe pierdere, la finalul lunii septembrie inregistrand un minus de 1,6 miliarde lei, potrivit unei declaratii facute in Bursa de Nicolae Cinteza, directorul Directiei Supraveghere din cadrul Bancii Nationale a Romaniei. Cinteza mai spune ca bancile vor incheia acest an cu pierderi de peste 2 miliarde lei, pierderi care se datoreaza provizioanelor masive facute in acest an .