Prioritizarea investitiilor publice este foarte importanta pentru Romania in vederea atragerii de investitori deoarece acestia se vor duce in tarile unde se fac autostrazi, nu acolo unde se schimba borduri, a declarat Bogdan Bogza, presedintele Consiliului Investitorilor Straini (CIS), citat de Mediafax. "Avem o lege care asigura prioritizarea investitiilor publice. In 2014, sumele pentru investitii publice au fost alocate de anumite criterii, dar 2014 nu este foarte bun din acest punct de vedere. Volumul cheltuielilor publice pentru investitii a scazut foarte mult, dar nu credem ca este din cauza prioritizarii. E din alte motive. pe care nu le cunoastem in momentul de fata. Acest efort de prioritizare ar trebui sa continue, pentru ca este singura cale prin care se asigura eficientizarea cheltuielor publice. Ca sa fac o gluma amara: investitorii prefera sa se duca in tarile unde se fac autostrazi, nu unde se schimba borduri", a spus Bogza.

Mihai Bogza, director executiv Conf. ConcordiaFoto: Agerpres

El a mentionat ca gluma este putim exagerata avand in vedere ca decizia privind schimbarea bordurilor este luata la nivel local.

"Dar acesta este un fapt de viata. In Romania este o realitate, investitorii nu se uita la borduri, sunt atenti la inaugurari de autostrazi", a adaugat Bogza.