Premierul Victor Ponta a cerut "destelenirea inadvertenelor" din legislatia fiscala, in conditiile in care mii de copii din judetele Arges si Alba au primit de la ANAF instiintari sa achite contributiile la asigurarile de sanatate. "Sunt prioritare debirocratizarea si destelenirea inadvertentelor, ca sa nu spun prostiilor din legislatie. Imi cer scuze si imi pare rau cand am vazut ca s-a trimis la copii sa plateasca taxe pentru alocatie", a spus Ponta, la inceputul sedintei de Guvern de miercuri.

Acesta a precizat ca ministrul finantelor si seful ANAF au rezolvat aceasta situatie, insa cineva trebuie sanctionat. "Vreau sa stiu si pe cine sanctionam si cum indreptam sa nu se mai intample in viitor asemenea prostii, sa trimitem la copii sa plateasca nu stiu ce bani din alocatie", a mai spus Ponta.

Aproape 11.000 de copii din Arges sunt buni de plata, dupa ce au primit de la ANAF instiintari sa achite contributiile la asigurarile de sanatate, potrivit unei stiri difuzate de TVR. O premiera pentru alocatiile primite de la stat. Fiecare copil trebuie sa dea inapoi 39 din cei 42 de lei pe care ii primeste drept alocatie. Fiscul argesean considera ca alocatiile copiilor sunt venituri, asa ca trebuie sa plateasca si contributii la asigurarile de sanatate. Reprezentanti ai ANAF au spus pentru HotNews.ro ca cerceteaza in acest moment situatia. Potrivit Fiscului, ar fi vorba de o eroare a softului care genereaza aceste instiintari si ca deocamdata nu au fost sesizate situatii similare in alte judete. Potrivit legii, minorii sunt asigurati gratuit in sistemul de sanatate. Statul a trecut, insa, la impozitarea alocatiilor si le cere copiilor aproape toti banii inapoi. Potrivit site-ului Alba24, si in judetul Alba s-au intalnit cazuri similare.