Afacerile din comertul cu amanuntul au crescut in primele 11 luni din 2013, inafara celor cu carburanti

de DP     HotNews.ro
Joi, 8 ianuarie 2015, 10:01 Economie | Finanţe & Bănci

indici afaceri comert
Foto: Hotnews
In primele 11 luni din 2014, afacerile din comertul cu amanuntul (exceptand comertul auto-moto) a crescut fata de  perioada similara din 2013 atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata cu 7,2%, respectiv 7,4%, a transmis joi Statistica. Aceasta evolutie se bazeaza pe  cresterea vanzarilor de produse nealimentare (+10,9%) si vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+8,4%). Comertul cu carburanti  a scazut cu 0,4%.

In luna noiembrie 2014, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a scazut fata de luna precedenta ca serie bruta cu 0,5% si a crescut ca serie ajustata în functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 2,1% .

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut  atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata în functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 7,1%, respectiv 7,8%.

  • Noiembrie 2014  comparativ cu octombrie 2014

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, în luna noiembrie 2014, comparativ cu luna precedenta, a scazut pe ansamblu cu 0,5% ca urmare a scaderii comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule în magazine specializate (-8,7%). Cresteri au înregistrat vanzarile de produse nealimentare (+3,7%) si vanzarile de produse  alimentare, bauturi si tutun (+0,2%).
  
Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata în functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, în luna  noiembrie 2014, comparativ cu luna precedenta a crescut cu 2,1% ca urmare a cresterilor înregistrate la vanzarile de produse nealimentare (+4,0%), comertul cu amanuntul al carburantilor pentru  autovehicule  în  magazine  specializate (+1,1%) si la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+0,5%).

  • Noiembrie 2014  comparativ cu noiembrie 2013

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, în luna  noiembrie 2014, comparativ cu luna noiembrie 2013 a înregistrat o crestere cu 7,1% datorita cresterilor înregistrate la vanzarile de produse nealimentare (+11,5%) si la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun  (+9,1%). Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule în magazine specializate a scazut cu 3,3%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata în functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, în luna noiembrie 2014, comparativ cu luna noiembrie 2013 a înregistrat o crestere cu 7,8% datorita cresterii vanzarilor de produse nealimentare (+12,3%) si vanzarilor de produse alimentare,  bauturi si tutun (+8,4%). Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule în magazine specializate a scazut cu 4,5%.

  • Perioada 1.I-30.XI.2014  comparativ cu perioada 1.I-30.XI.2013

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, în perioada 1.I-30.XI.2014, comparativ cu perioada 1.I-30.XI.2013 a înregistrat o crestere cu 7,2% datorita cresterii vanzarilor de produse nealimentare (+10,9%) si vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+8,4%). Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule în magazine specializate a scazut cu 0,4%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata în functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, în perioada 1.I-30.XI.2014, comparativ cu perioada 1.I-30.XI.2013, a înregistrat o crestere cu 7,4% datorita cresterii vanzarilor de produse nealimentare (+11,2%) si vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+8,0%). Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule în magazine specializate a scazut cu 0,2%.


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Superbrands

Recomandari de vara de la librarii Humanitas

Librariile Humanitas au aparut ca entitate juridica in anul 1993, insa primele doua librarii au fost deschise sub egida Editurii Humanitas inca din 1991. Cu peste 25 de ani in piata de distributie si vanzare de carte din Romania, compania isi propune sa ramana in continuare lantul de librarii cu cea mai mare pondere de carte din Romania, acordand editurilor nationale si locale, dar si autorilor romani, sansa de a ajunge la public.

605 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă