​Premierul Victor Ponta a cerut Ministerului de Finante sa finalizeze pana in data de 15 februarie propunerile de Cod Fiscal si de Cod de Procedura Fiscala, urmand ca aceastea sa intre in dezbatere publica. Potrivit calendarului premierului, cele doua proiecte legislative ar urma sa sa ajunga in 15 martie in Parlament pentru dezbatere si adoptare.

"Sarcina principala pentru Ministerul de Finante este de a gasi zi de zi metode de a indeparta aceste greseli, neconcordante, aberatii din legislatia fiscala. Solutia este insa - solutia adevarata, dincolo de a carpi atunci cand apare problema sau de a stinge focul atucni cand incepe sa arda, solutia este promovarea noului Cod Fiscal si a Codului de Procedura Fiscala", a declarat Victor Ponta in cadrul unei conferinte de presă in care premierul, alaturi de Darius Valcov, ministrul Finantelor, o sustine la sediul Ministerului Finantelor Publice.

Seful Executivului a precizat ca a discutat "inca o data cu conducerea ministerului. Noul secretar de stat Manolescu a avut sarcina aceasta si cu siguranta o va avea in continuare, sub coordonarea ministrului, de a finaliza textul propunerii de Cod Fiscal si Cod de Procedura Fiscala pana in 15 februarie. Dupa aceea vreau sa fie pus inca o data in dezbatere publica - el oricum a fost discutat cu mediul de afaceri, cu diverse alte asociatii reprezentative - insa sa fie pus in dezbatere publica si in 15 martie cele 2 coduri as fie trimise in Parlament pentru a fi dezbatute si adoptate".

"Daca reusim sa dezbatem si sa adoptam in actuala sesiune, adica pana in 30 iunie, am avea pentru prima data un Cod Fiscal si Cod de Procedura Fiscala in primul rand adoptate prin dezbateri, cat mai detaliate si mai serioase, adoptate prin consens politic, pentru ca nu cred si nu voi fi de acord ca acest Cod Fiscal sa fi adoptat de majoritate si minoritatea sa se opuna, pentru ca mesajul este de instabilitate - trebuie discutat in Parlament pana exista o pozitie comuna".