Presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu a declarat marti ca in opinia sa nu este posibila o interventie a Guvernului sau a Parlamentului care sa a salveze situatia persoanelor care au contractat credite in franci elvetieni si ca abordarile lansate in acest moment de partide "merg in zona populista".

"Asa e in economia de piata, monedele nu sunt stabile, nu sunt garantate de nimeni. Nici guvernul elvetian, nici guvernul roman si nici alte guverne nu pot sa garanteze cotatiile si stabilitatea unor valute, si sunt riscuri pe care cei care doresc sa faca astfel de inginerii sau speculatii trebuie sa si le asume. Cea mai sigura situatie este cand iei creditul in lei si atunci aceste riscuri pot fi indepartate", a declarat presedintele Senatului.

Tariceanu considera ca "exista in momentul de fata o serie de abordari care merg in zona populista. Trebuie sa acceptam ca nu guvernele controleaza preturile sau ratele de schimb ale valutelor si, ca atare, o interventie care sa salveze situatia celor care au credite in franci elvetieni din partea Guvernului sau a Parlamentului nu o vad posibila."