Noi reguli ale Codului Muncii, incepand din 25 ianuarie: Vechimea in munca se reduce cand salariatul inregistreaza absente nemotivate si fara plata

de Dan Popa     HotNews.ro
Joi, 22 ianuarie 2015, 17:19 Economie | Finanţe & Bănci

 Vechimea in munca se reduce cand salariatul inregistreaza absente nemotivate si fara plata. "Concediile pentru formare profesionala fara plata nu conduc la reducerea vechimii in munca. Daca un angajator apeleaza la un salariat temporar pus la dispozitie de o societate ce are ca obiect de activitate punerea la dispozitie de personal, salariatul angajat prin contract de munca temporara nu poate sa aiba un salariu mai mic decat salariatul utilizatorului cand acesta ar fi prestat o munca similara", se arata in forma  publicata recent privind noul Cod al Muncii
Ce mai arata legea:

  • La stabilirea concediului anual de odihna, perioada de incapacitate temporara, concediu de maternitate si concediu pentru ingrijirea copilului bolnav va fi considerata perioada de activitate prestata. Practic, nu se permite reducerea concediului de odihna anuala pentru aceste considerente.
  • Concediul de odihna se efectueaza in fiecare an. In cazul in care, din motive justificate, salariatul nu poate efectua integral sau partial concediul de odihna in anul calendaristic in curs, cu acordul persoanei in cauza, concediul se va efectua intr-o perioada de 18 luni incepand de la anul urmator celui in care ar fi trebuit efectuat concediul.
  • Compensarea in bani a concediului de munca neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.
  • Prevederile privind durata maxima de desfasurare a concediului de odihna sunt aplicabile si persoanelor incadrate in institutiile publice, abrogandu-se  atat prevederile art. 22 alin. (3) din OG nr. 6/2007 cat si ale art. 23 alin. (4) din OG nr. 10/2008. Material realizat cu sprijinul consultantului fiscal Adrian Benta.


Citeste mai multe despre   
Material sustinut de Superbrands

Help Net, 19 ani de excelenta pe piata farma

Help Net Farma opereaza una dintre cele mai importante retele de farmacii din Romania si face parte alaturi de Green Net - importatorul si distribuitorul de suplimenti nutritivi si dezvoltatorul lantului exclusivist Beautik Haute Perfumerie, din grupul Farmexim, primul importator si distribuitor de produse farmaceutice din Romania.

6998 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă