Noi reguli ale Codului Muncii, incepand din 25 ianuarie: Vechimea in munca se reduce cand salariatul inregistreaza absente nemotivate si fara plata

de Dan Popa     HotNews.ro
Joi, 22 ianuarie 2015, 17:19 Economie | Finanţe & Bănci

 Vechimea in munca se reduce cand salariatul inregistreaza absente nemotivate si fara plata. "Concediile pentru formare profesionala fara plata nu conduc la reducerea vechimii in munca. Daca un angajator apeleaza la un salariat temporar pus la dispozitie de o societate ce are ca obiect de activitate punerea la dispozitie de personal, salariatul angajat prin contract de munca temporara nu poate sa aiba un salariu mai mic decat salariatul utilizatorului cand acesta ar fi prestat o munca similara", se arata in forma  publicata recent privind noul Cod al Muncii
Ce mai arata legea:

  • La stabilirea concediului anual de odihna, perioada de incapacitate temporara, concediu de maternitate si concediu pentru ingrijirea copilului bolnav va fi considerata perioada de activitate prestata. Practic, nu se permite reducerea concediului de odihna anuala pentru aceste considerente.
  • Concediul de odihna se efectueaza in fiecare an. In cazul in care, din motive justificate, salariatul nu poate efectua integral sau partial concediul de odihna in anul calendaristic in curs, cu acordul persoanei in cauza, concediul se va efectua intr-o perioada de 18 luni incepand de la anul urmator celui in care ar fi trebuit efectuat concediul.
  • Compensarea in bani a concediului de munca neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.
  • Prevederile privind durata maxima de desfasurare a concediului de odihna sunt aplicabile si persoanelor incadrate in institutiile publice, abrogandu-se  atat prevederile art. 22 alin. (3) din OG nr. 6/2007 cat si ale art. 23 alin. (4) din OG nr. 10/2008. Material realizat cu sprijinul consultantului fiscal Adrian Benta.


Citeste mai multe despre   
Intreb BT. Intalnire online: Credite pentru IMM-uri, in 2018. Doi specialisti raspund intrebarilor cititorilor, vineri, de la ora 12:00

Doi specialisti in credite pentru IMM de la Banca Transilvania raspund vineri, 15 decembrie 2017, de la ora 12.00 la intrebari puse de cititorii StartupCafe.ro si HotNews.ro, la o noua intalnire online "Intreb BT", pe tema creditelor pentru intreprinderi mici si mijlocii - IMM. Daniel Szekely si Marsela Petreus vor raspunde la intrebari pe teme precum planificarea creditarii, la inceputul unui nou an de business, tipuri de credite, in functie de nevoile afacerii, tipuri de garantii.
  • Pune intrebarile folosind formularul de comentarii de pe StartupCafe.ro

7002 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă