Bogdan Dragoi, fostul consilier prezidential pe economie si fost ministru al Finantelor in guvernul Mihai Razvan Ungureanu, candideaza pentru un post de administrator in Consiliul de Administratie al Societatii de Investitii Financiare Banat-Crisana (SIF 1), potrivit listei publicate pe site-ul societatii.

Bogdan DragoiFoto: HotNews.ro, EurActiv.ro

Amintim ca Bogdan Dragoi (34 de ani) a fost consilier al presedintelui Traian Basescu in perioada 2012 - 2014, ministru al Finantelor in Guvernul condus de Mihai Razvan Ungureanu in perioada februarie - mai 2012 si secretar de stat in Ministerul Finantelor in ianuarie 2009 - februarie 2012.

In perioada in care a fost secretar de stat, Dragoi a fost si membru in Consiliul de Administratie (CA) al CEC Bank, presedinte al Comitetului Interministerial de Finantari, Garantii si Asigurari (CIFGA) al EximBank, presedinte al Consiliului de Supraveghere la Fondul Proprietatea, membru in CA al Bancii Europene de Investitii si membru in CA al Bancii de Dezvoltare a Consiliului Europei.

Bogdan Dragoi a fost si director general al departamentului economic din Primaria municipiului Bucuresti, din noiembrie 2007 si pana in iunie 2008. In 2006 a fost consilier al ministrului Integrarii Anca Boagiu, in 2004 - 2006 a fost vicepresedinte/actionar FocusSat, iar din 2002 pana in 2004 a fost analist de afaceri si apoi asociat Inquam Limited UK.

Dragoi a absolvit Facultatea de Economie si Facultatea de Relatii Internationale ale Universitatii Tufts - Fletcher, din Boston, Massachusetts.

Vezi aici CV-ul lui Bogdan Dragoi

Tatal sau, Dan Dragoi, a fost un apropiat al generalului Victor Athanasie Stanculescu, iar presa a scris si despre legaturile acestuia cu Adriean Videanu (Sursa).

Citeste si: