Statistica: Afacerile din comert au crescut in 2014 cu 7%

de DP     HotNews.ro
Marţi, 3 februarie 2015, 10:15 Economie | Finanţe & Bănci

In anul 2014, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut fata de  anul 2013 ca serie bruta cu 7,0%, au transmis marti reprezentantii Statisticii. Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in anul 2014, comparativ cu anul 2013 a inregistrat o crestere cu 7,0% datorita cresterii vanzarilor de produse nealimentare (+10,6%), vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+7,5%) si comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (0,3%).


In luna decembrie 2014, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut fata de luna precedenta ca serie bruta cu 7,8% si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 0,3% .

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut  atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 6,5%, fiecare.
Decembrie 2014  comparativ cu noiembrie 2014

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul, serie bruta, in luna decembrie 2014, comparativ cu luna precedenta, a crescut pe ansamblu cu 7,8% ca urmare a cresterii vanzarilor de produse  alimentare, bauturi si tutun (+25,1%) si vanzarilor de produse nealimentare (+1,3%). Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a scazut cu 3,3%.
  
Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna  decembrie 2014, comparativ cu luna precedenta a crescut cu 0,3% ca urmare a cresterilor inregistrate la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru  autovehicule  in  magazine  specializate (+2,9%) si la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+0,9%). Vanzarile de produse nealimentare au scazut cu 2,9%.

Decembrie 2014  comparativ cu decembrie 2013

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna  decembrie 2014, comparativ cu luna decembrie 2013 a inregistrat o crestere cu 6,5% datorita cresterilor inregistrate la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+9,0%), vanzarile de produse nealimentare (+7,1%) si la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun  (+4,5%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna decembrie 2014, comparativ cu luna decembrie 2013 a inregistrat o crestere cu 6,5% datorita cresterii vanzarilor de produse nealimentare (+8,2%) si vanzarilor de produse alimentare,  bauturi si tutun (+4,7%). Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a scazut cu 0,8%.Anul 2014  comparativ cu anul 2013


Citeste mai multe despre   
Articol sustinut de BRD Groupe Société Générale

Atelier de idei. Cum te ajuta tehnologia sa-ti faci mai mult timp pentru tine si planurile tale

Munca multa, stres, ore peste program, termene limita, sedinte lungi. Uneori, asa arata ziua de lucru a multora dintre noi. Din acest motiv e foarte important sa investesti in lucruri care te pot ajuta sa iti folosesti mai bine timpul petrecut la birou. Sa lucrezi mai bine, mai usor si mai repede poate insemna mai mult timp pentru tine si pentru cei dragi. Iti propunem, asadar, cinci directii care te pot ajuta pe plan profesional si personal.

449 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică