Procurori din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Ploiesti efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni asimilate celor de coruptie si infractiuni de fraudare a fondurilor Uniunii Europene, potrivit unui comunicat transmis marti de DNA. "In cursul zilei de 17 februarie 2015, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 14 locatii, majoritatea situate in municipiile Bucuresti si Ploiesti, acestea fiind sedii de societati comerciale ori domicilii ale unor persoane", se mai precizeaza in comunicat. Potrivit unor surse judiciare, printre firmele vizate ar fi si firma Exfin 2000 S.R.L,firma infiintata de mama premierului Vicor Ponta. Potrivit Oficiului Comertului, firma Exfin 2000 este detinuta de Natalia Maier si Alexandra Hertanu (sora premierului Ponta).

  • UPDATE 14:55 Presedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, a parasit sediul DNA Ploiesti si a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. Cosma a confirmat ca a venit la DNA Ploiesti in calitate de inculpat in dosar, insa sustine ca "de lucrarile de la Comarnic raspunde Primaria Comarnic. Problema este ca atunci cand s-a tinut acea licitatie eram in spital, nu stiu nici cine a castigat-o, nici cum a castigat-o. Imi arata dosarul peste o saptamana."
  • UPDATE 12:36 La sediul DNA a fost adus si Mircea Cosma, seful Consiliului Judetean Prahova
  • UPDATE 12:30 Deputatul PSD Vlad Cosma a fost adus la DNA Ploiesti
  • UPDATE 11.55 Sebastian Ghita a venit la sediul DNA Ploiesti, unde a fost citat in calitate de suspect. (B1 Tv) "N-am fost implicat, nu cunosc mai multe detalii", le-a spus Ghita jurnalistilor. El a mai declarat ca il cunoaste pe Iulian Hertanu si ca "Probabil procurorii vor sa se convinga de natura relatiilor mele cu dansul."
  • UPDATE 11:40 Iulian Hertanu, cumnatul lui Victor Ponta, a venit la sediul DNA din Ploiesti, urmand sa fie audiat de procurori.
  • UPDATE 9.30 "Nu cunosc si oricum ar fi gresit sa comentez eu cercetarile efectuate de procurori fata de cumnatul meu. Legea trebuie sa fie egala pentru toti", a declarat Victor Ponta.

Potrivit datelor de la Finante, firma a derula afaceri in 2013 de circa 300.000 de lei, avand un profit de circa 71.000 de lei, similar cu anul 2012.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si din partea Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei.

Raportat la actele procedurale efectuate in prezenta cauza, precizam ca, atunci cand imprejurarile vor permite, vom fi in masura sa oferim detalii suplimentare.