"Actuala conducere a Institutului National de Statistica se delimiteaza de faptele incriminate in raportul Curtii de Conturi, fapte care se refera la perioade anterioare inceperii mandatului sau. Institutul National de Statistica a demarat si intreprinde in continuare actiunile necesare pentru remedierea neregulilor si recuperarea prejudiciilor semnalate", se arata intr-un comunicat transmis miercuri de INS, in replica la un raport al Curtii de Conturi despre care HotNews.ro a scris aici.

Reamintim ca printre neregulile consemnate in raportul pe 2013 Curtea constata ca INS a platit de doua ori aceleasi servicii IT, in vederea pregatirii si desfasurarii in bune conditii a alegerilor locale si parlamentare din anul 2012, prejudiciul fiind de 646.000 lei. Un alt presupus prejudiciu, pentru care Curtea de Conturi a facut sesizare penala, este renovarea si dotarea cu bani publici a unor spatii pe care le administra si pe care ulterior le punea la dispozitie gratuit sau pe preturi foarte mici catre firme care faceau profit prin organizarea de nunti si botezuri.

Institutul National de Statistica este condus de Tudorel Andrei, numit in functie de premierul Victor Ponta in ianuarie 2013, in locul lui Vergil Voineagu.

Poate ca ar fi utila o conferinta de presa la care sa participa ambele conduceri ale INS - actuala si fosta- in care sa se clarifice semnele de intrebare care planeaza asupra neregulilor.