Ministrul Finantelor, Darius Valcov, a anuntat ca proiectele de Cod Fiscal si Procedura Fiscala vor ajunge pe masa Guvernului pentru adoptare in perioada 18-25 martie. Pana atunci vor avea loc o serie de dezbateri pe marginea proiectelor cu parlamentarii si grupurile parlamentare, a declarat premierul Victor Ponta, la inceputul sedintei de Guvern de miercuri. Ponta sustine ca nimeni nu are proiect pe Cod Fiscal mai bun decat cel propus de Guvernul pe care il conduce.

"Dincolo de cateva mici critici de la cei care ziceau ca au un program mai bun, dar nu-l au, un program mai bun decat cel pe care noi l-am propus nu are cine sa-l aiba in Romania", a mai spus Ponta.

Premierul Victor Ponta a declarat, la sfarsitul saptamanii trecute, ca ia in calcul inclusiv angajarea raspunderii Guvernului pe Codul Fiscal, daca acesta va fi blocat in Parlament si risca sa nu fie adoptat in circuitul legislativ in aceasta sesiune parlamentara.

"Va spun un lucru: voi face toate eforturile ca acest Cod fiscal sa se adopte pana la sfarsitul sesiunii parlamentare, inclusiv iau in calcul angajarea raspunderii Guvernului daca la un moment dat se blocheaza politicianist de catre PNL sau de altcineva", a spus Ponta, potrivit Mediafax.