Guvernul a aprobat in sedinta de miercuri un proiect de Ordonanta de Urgenta privind unele masuri fiscale, a anuntat premierul Victor Ponta, la inceputul sedintei de Guvern. Ministrul finantelor, Darius Valcov, a spus ca una dintre prevederi se refera la alocarea unei cote de de 2% din incasarile Loteriei Romane pentru unele proiecte culturale. De asemenea, Complexul Energetic Hunedoara si Complexul Energetic Oltenia vor fi incluse pe lista societatilor la care pot fi acordate salarii compensatorii in cazul in care se fac disponibilizari.

UPDATE Proiectul a aparut pesite-ul Ministerului Finantelor si contine mai multe prevederi decat cele enumerate in sedinta de Guvern. Vezi si documentele atasate.

Valcov a mai spus ca prin OUG va da posibilitatea DNA si DIICOT sa rezolve o problema legata de cheltuielile de protocol. Actul normativ va extinde si prevederile din Programul "Prima Casa" astfel incat "cei care vor sa treasca de la o garsoniera la apartament cu doua camere sau trei camere, sa poata sa faca acest lucru", a mai afirmat Valcov.

Acesta a mai spus ca Ordonanta va da posibilitatea ca autoritatile publice locale sa se poata imprumuta din trezorerie special pentru cofinantari si cheltuieli pe fondurile europene.

Alta prevedere vizeaza sanatatea. "Dl ministru ne-a solicitat schimbarea legislatiei pentru a putea sa acceseze noi programe si noi terapii", a spus Victor Ponta.