Ministrul grec al Apararii, Panos Kammenos, a lansat un atac sambata, cu ocazia unui interviu acordat presei germane, impotriva ministrului german de Finante, Wolfgang Schauble, acuzandu-l ca otraveste relatiile dintre Grecia si Germania, informeaza AFP.

W. SchaubleFoto: Wikipedia

"Schauble otraveste relatiile intre cele doua tari", sustine ministrul grec, lider al partidului de dreapta Grecii Independenti (ANEL), partener cu stanga radicala Syriza in coalitia lui Alexis Tsipras.

"Nu inteleg de ce se ia in fiecare zi de Grecia cu noi declaratii. Se aseamana cu un razboi psihologic", subliniaza el intr-un interviu acordat tabloidului Bild.

Pentru numerosi greci, Wolfgang Schauble, care reprezinta linia dura din politica europeana fata de Atena, a devenit o figura urata de greci, in conditiile in care acesta nu se fereste sa critice dur noul executiv elen si in special pe omologul sau grec Yanis Varoufakis.

Declaratia oficialului elen vine la o zi dupa ce ministrul german de Finante, Wolfgang Schauble, a afirmat ca nu poate exclude o iesire dezordonata a Greciei din Zona Euro daca Atena nu reuseste sa ajunga la un acord cu creditorii internationali, scrie AFP. Intrebat de televiziunea austriaca ORF despre posibilitatea unui "Grexident", o iesire dezordonata a Greciei din Zona Euro, Schauble a raspuns: "Nu o putem exclude".

"In masura in care Grecia singura are responsabilitatea, posibilitatea de a decide ce se intampla, si cum nu putem sti exact ce fac responsabilii greci, nu o putem exclude", a declarat ministrul german, care adopta in general o linie dura fata de Atena.