Proiectul Codului Fiscal nu contine modificari majore fata de ultima varianta si nu mareste vreo taxa, dar creeaza o marja mai mare in care decizia apartine autoritatii locale, a declarat premierul Victor Ponta, adaugand ca, daca Guvernul "a gresit" cu ceva, Parlamentul va indrepta lucrurile, potrivit Mediafax.

"Nu au aparut modificari majore, nu s-a marit nicio taxa fata de ceea ce s-a spus initial. Este vorba despre taxele locale care raman...de fapt, se face o marja mai mare, pot sa fie mai mici decat azi sau mai mari, in functie de decizia consiliilor locale. De altfel, toate propunerile pe care le facem beneficiaza de faptul ca vor fi discutate, dezbatute si, daca este cazul imbunatatite, nu este nicio suparare, atat in Senat, in aprilie, cat si in Camera Deputatilor, in mai si iunie, si daca am gresit noi cu ceva, indreapta cu siguranta Parlamentul", a spus Ponta.

Impozitul pentru locuinte pregatit pentru populatie incepand cu anul viitor a fost majorat in proiectul actualizat de Cod Fiscal redactat de Guvern, comparativ cu documentul anuntat in urma cu o luna, prin cresterea valorii impozabile in functie de care este calculata suma finala de plata.

Noul document, datat 13 martie si obtinut de Mediafax, prevede cresteri de peste 6% ale valorii impozabile la toate categoriile de cladiri.

De asemenea, impozitul pe terenul intravilan si cel extravilan a fost majorat in proiectul actualizat, prin cresterea valorilor la care este inmultita suprafata terenului, pentru stabilirea sumei de plata.

Si impozitul pe masini a fost majorat in proiectul actualizat de Cod Fiscal, prin cresterea sumelor fixe luate in calcul la stabilirea sumei finale de plata.

Luni, premierul Ponta a declarat ca decizia de majorare sau de reducere a impozitelor apartine autoritatii locale.

Conform legii, autoritatile locale pot stabili un anumit cuantum al taxei, dar intre limitele minime si maxime valorice stabilite prin Codul Fiscal.