Guvernul va aproba joi, intr-o sedinta extraordinara care va incepe la ora 11.00, proiectul de Cod Fiscal si cel de Procedura Fiscala, a anuntat miercuri premierul Victor Ponta. Acesta le-a cerut ministrilor sa avizeze pana joi proiectele, astfel incat sa poata fi aprobate. "Cei mai multi ministri ati fost de acord, dar nu ati pus semnatura", a spus Ponta. Proiectele ar urma sa ajunga saptamana in Parlament. Odata cu aprobarea celor doua coduri in Guvern, ministrul finantelor Darius Valcov ar urma sa fie schimbat din functie. Reamintim ca Ponta a spus ca va numi un nou ministru imediat dupa ce vor fi aprobate in Guvern cele doua coduri.

"Am lucrat si azi cu echipa de la Ministerul Finantelor, dar procedurile ne omoara- pe la ministere, pe la diverse lucruri. Va dau o veste, maine (n.red. joi) la 11.00 avem din nou sedinta de Guvern numai cu cele doua proiecte. Si cei care nu ati dat avizul formal, pana maine il dati. Cei care aveti observatii si propuneri maine le discutam, ce intra si ce nu intra in cod. Important e ca maine la 11.00 sa mergem doar cu cele 2 proiecte. Am vazut, stadiul este aproape de final, insa procedurile ne ucid. (...) Maine sa puneti forma finala pe site (...). Sa mearga la Consiliul legislativ ca saptamana viitoare sa fie proiectul pe masa Senatului. Daca ne mai scapa ceva, ca nu exista munca perfecta, aveti ocazia in dezbaterea cu parlamentarii sa aduceti imbunatatiri", a spus Ponta, la inceputul sedintei Guvernului de miercuri.

Ponta a negat ca sunt prevazute majorari de taxe la nivel local, ci doar ca vor trece in Codul Fiscal posibilitatea ca acestea sa fie actualizate cu nivelul inflatiei. "Am vazut ca marim taxele la locale. Nu e adevarat, pur si simplu trecem in Codul Fiscal ceea ce era pana acum odata la trei ani, ca se acutalizeaza cu inflatia. Doar ca autoritatile locale pot sa scada taxele daca vor sau pot sa le creasca, in functie de decizia lor, in sensul in care dam mai multa autonomie locala", a mai spus Ponta.