Guvernul a aprobat miercuri, printr-o Hotarare, amendamentele convenite cu privire la Acordul de imprumut dintre Romania si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare, destinat finantarii Proiectului privind reforma sectorului sanitar-faza a II-a. Proiectul privind reforma sectorului sanitar - faza a II-a, a fost implementat de Ministerul Sanatatii si a fost cofinantat din doua imprumuturi, unul in valoare de 65,1 milioane de euro de la Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare (BIRD), un al doilea imprumut de 66,4 milioane de euro de la Banca Europeana de Investitii (BEI), precum si de la bugetul de stat cu suma de 36,38 milioane de euro.

Imprumutul de la BIRD a fost inchis, graficul de rambursare aferent acestuia a fost revizuit, iar suma de 614 mii de euro, ramasa netrasa de la BIRD si inregistrata ca economii, a fost anulata.

Proiectul privind reforma sectorului sanitar-faza a II-a a fost ratificat prin Legea nr. 171/2005, cu modificarile si completarile ulterioare si a avut ca obiective imbunatatirea calitatii serviciilor in asistenta medicala de urgenta, a asistentei maternale si neonatale, precum si a asistentei medicale primare.