UPDATE Consiliul Fiscal arata cartonasul rosu Codului Fiscal si celui de procedura (in varianta Guvernului)

de Dan Popa     HotNews.ro
Luni, 30 martie 2015, 14:05 Economie | Finanţe & Bănci


Ionut Dumitru, presedintele Consiliului Fiscal
Foto: HotNews.ro
 documente
(30 Mar 2015) PDF, 538KB
Consiliul fiscal a avizat negativ proiectul celor doua Coduri (fiscal si de procedura fiscala), considerand drept nesustenabile reducerile ample la nivelul taxelor si impozitelor pe care aceasta le prevede, se arata intr-o Opinie formulata luni. "Castigurile de eficienta in colectarea taxelor si a impozitelor si in cheltuirea banului public trebuie sa fie folosit in mod prudent si gradual, fara a pune in pericol echilibrele macroeconomice", se arata in document. In plus, potrivit estimarilor Consiliului, existenta unui deficit excesiv pentru anii urmatori in cazul aplicarii noului Cod Fiscal este imposibil de conciliat cu adoptarea euro in anul 2019. Vezi documentul integral in atasament. UPDATE: Cristian Socol scrie pe Facebook ca opinia Consiliului se bazeaza pe niste ipoteze neconfirmate

Ce mai arata Raportul institutiei conduse de Ionut Dumitru:

 • Potrivit estimarilor Consiliului fiscal, proiectul de modificare a Codului fiscal in forma sa actuala implica un risc extrem de deteriorare permanenta si de proportii a pozitiei finantelor publice ale Romaniei. Estimarile Consiliului fiscal indica deficite efective superioare nivelului de referinta de 3% din PIB pentru deficitul efectiv in intervalul 2016-2019, iar evolutiile estimate la nivelul soldului bugetar structural sugereaza reversarea progreselor realizate pana in prezent in ceea ce priveste consolidarea fiscala, la finele anului 2019 deficitul structural revenind la un nivel apropiat cu cel consemnat in anul 2010. Asemenea evolutii sunt in flagranta contradictie cu principiile si regulile fiscale instituite de LRFB, precum si cu tratatele de guvernanta fiscala la nivel european al caror semnatar Romania este.
 • Mai mult, estimarile prezentate de catre Consiliul fiscal nu iau in considerare o serie de factori cu potential impact semnificativ in sensul unei majorari a deficitelor efective inregistrate:
- Acordul politic recent de a majora cheltuielile de aparare pana la un nivel de 2% din PIB pentru o perioada de cel putin 10 ani incepand cu anul 2017 (de la un nivel de circa 0,8% la finele anului 2013);
- Reactia potentiala a pietelor financiare la o deteriorare permanenta de proportii a pozitiei structurale a finantelor publice ale Romaniei.
 • In ceea ce priveste acest din urma aspect, trebuie mentionat ca agentiile de rating accentueaza in comunicatele lor recente faptul ca evaluarile sunt conditionate de prezervarea progreselor in ceea ce priveste pozitia structurala a finantelor publice10. De altfel, experienta recenta a Bulgariei indica probabilitatea semnificativa a aparitiei unor salturi in prima de risc de tara, ce implica cresterea costurilor de finantare atat pentru stat, cat si pentru sectorul privat: largirea considerabila a deficitului la finele anului 2014 (de la 1,2% in 2013 la 3,4% din PIB in 2014, potrivit estimarilor Comisiei Europene) a generat un salt de circa 100 de puncte de baza al primei de risc aplicabile statului vecin, iar aceasta continua sa se mentina semnificativ deasupra celei a Romaniei.
 • Este discutabila oportunitatea unei relaxari fiscale de asemenea proportii in conditiile in care pozitia ciclica a economiei este estimata de catre Comisia Europeana a se situa aproape la echilibru (output gap apropiat de 0) in anul 2016. Romania risca sa intre din nou in capcana unei politici fiscale pro-ciclice, apasand pe acceleratie in faza de expansiune a ciclului economic si riscand sa fie constransa sa implementeze masuri de ajustare structurala intr-o inevitabila faza viitoare de recesiune. Exista o cvasi-unanimitate in literatura recenta de specialitate in a identifica niveluri semnificativ mai ridicate ale multiplicatorilor fiscali in perioada de recesiune si valori reduse in perioada de expansiune, ceea ce inseamna ca beneficiile in materie de crestere economica suplimentara pe termen scurt ca urmare a unei relaxari fiscale pro-ciclice sunt depasite de costurile pe care o inevitabila consolidare fiscala le-ar putea genera in faza descendenta a ciclului economic, cum de altfel experienta Romaniei din ultimii 10 ani o demonstreaza din plin.
"Avand in vedere probabilitatea extrem de ridicata ca implementarea prevederilor proiectului revizuirii Codului Fiscal sa conduca la deviatii de proportii de la tintele bugetare pe termen mediu, Consiliul fiscal avizeaza negativ propunerea legislativa", se arata in concluziile Raportului

UPDATE: "Opinia Consiliului se bazeaza totusi pe niste ipoteze neconfirmate privind multplicatorul fiscal- cel de impact si cel cumulativ (chiar unuldintre membrii CF este coautor al unui studiu in care se arata ca estimarea multiplicatorului fiscal in Romania nu are relevanta statistica vezi Razvan Stanca et al O evaluare a dimensiunii multiplicatorilor fiscali. Iar daca multiplicatorul fiscal este prea mic si la fel cel cumulativ atunci efectele de runda a doua sunt subestimate si .... toata analiza isi pierde din relevanta... Nici impactul nu va fi cel estimat, nici deficitul nu va fi acela, scrie Cristian Socol pe pagina sa de Facebook.

Citeste documentul in atasament
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

9717 vizualizari

 • +7 (9 voturi)    
  FMI zice la fel... (Luni, 30 martie 2015, 13:20)

  lili [anonim]

  "Specialistii" lu' peste de la Ministerul de Finante zic ca e bine, e foarte bine!!
  Oricum nu raspunde nimeni, la fel cum nu a raspuns nimeni pentru masurile populiste ale lui Ponta din anul electoral prezidential 2014 sau cum nu a raspuns nimeni pentru masurile lui Boc din anul electoral prezidential 2009 care au dus la taierile de salarii cu 25% si impozitarile de pensii, din minunata luna Mai 2010!!
  E bine, e foarte bine!
  Oricum, Consiliul Fiscal e de ochii lumii, NU a tinut niciodata nici un Guvern seama de opinia lor!


  "Consiliul Fiscal este un organism guvernamental din România, creat în iunie 2010, care are rolul de a consilia autoritățile în vederea asigurării unui buget sănătos, capabil să atragă toate veniturile necesare și să se achite de toate cheltuielile obligatorii[1]. Consiliul sprijină activitatea Guvernului și a Parlamentului în cadrul procesului de elaborare și derulare a politicilor fiscal-bugetare, pentru a asigura calitatea prognozelor macroeconomice care stau la baza proiecțiilor bugetare și a politicilor fiscal-bugetare pe termen mediu și lung[1]. Membrii Consiliului Fiscal nu solicită sau primesc instrucțiuni de la autoritățile publice sau de la orice altă instituție sau autoritate[1].

  Consiliul trebuie să ofere o opinie independentă despre cât este de sustenabilă politica fiscală și bugetară pe termen mediu și lung."
  • -5 (9 voturi)    
   FMI (Luni, 30 martie 2015, 16:24)

   Yo_yo [utilizator] i-a raspuns lui lili

   Nu te mai uita in gura descultilor. Tot timpul au gresit fata de noi. SI-au cerut scuze. Ma doare in paispe de scuzele lor. In 2008 aveam venituri de 1500 euro acum am 500 euro. La ce ma incalzesc astea? Imi da de mancare le copil? Imi plateste factura la caldura?
   NU
   • +5 (5 voturi)    
    In (Luni, 30 martie 2015, 18:47)

    Jar [anonim] i-a raspuns lui Yo_yo

    '92-'96,dl.Vacaroiu a incheiat un acord cu FMI in care ,printre altele,se cerea privatizarea Bancorex.Privatizarea nu s-a facut si acordul a cazut.In'97,dl. Ciorbea incheie si el un acord cu FMI in care se cerea si privatizarea Bancorex.Nici de data asta privatizarea n-a iesit.In '98,dl.Radu Vasile e obligat prin acordul cu FMI sa inchida Bancorex.Atunci s-a vazut ca ,intre timp,din Bancorex s-au furat 10mld. de dolari.
    Astfel de exemple sunt multe ,iar noi nu suntem saraci din cauza FMI...
  • +4 (6 voturi)    
   masurile lui Boc din anul electoral prezidential?? (Luni, 30 martie 2015, 18:31)

   Vreau sa fiu furat deci votez PSD PNL UDMR [utilizator] i-a raspuns lui lili

   Mai exact? Sau sunteti bugetara?

   Atunci....bine v-a facut! :))
 • -15 (17 voturi)    
  Dacă ajunge guvernul (Luni, 30 martie 2015, 13:52)

  ploiesteanu [utilizator]

  să se ghideze după opiniile politice ale unor așa ziși economiști, de fapt băsiști sub acoperire, înseamnă că trebuie să-și facă bagajele. Sper că astfel de opinii, așa zis prudente, ala angela lu' mercăl, să nu fie luate în seamă.
  • +12 (14 voturi)    
   mda (Luni, 30 martie 2015, 14:42)

   andrei [anonim] i-a raspuns lui ploiesteanu

   ce e aia basisti sub acoperire? important cine vrea binele si cine nu. iar guvernul a cam demonstrat cat bine vrea, cu cei 15 penali de pana acum. orb sa fii si tot realizezi ce infractori ne conduc.

   asa-zisul economist din fruntea consiliului fiscal e cam vreo 10 clase ca economist peste tine. in timp ce nu esti in stare de o analiza coerenta, ei au fost.

   poate au gresit, asa e, dar nu stim dinainte.
   cand vorbeste Socol ala, iti vine sa iti iei campii. asa coada de topor rar am mai vazut.
   • -5 (5 voturi)    
    dacă analizezi vocea FMI - ului (Luni, 30 martie 2015, 17:54)

    ploiesteanu [utilizator] i-a raspuns lui andrei

    o să-ți dai seama că e vorba numai de interesele unor firme străine ce și-au făcut cuib în România. Cât despre consiliul fiscal, ei sunt prin definiție precauți fiind puși tocmai să supravegheze derapajele financiare, în nici într-un caz nu o să ai pretenție de la ei să fie de acord cu o măsură liberală și curajoasă de reducere a taxelor. Că sunt băsiși, poate i-am judecat puțin pripit, băsismul fiind cel mai retrograd epitet.
  • +1 (1 vot)    
   Che MsTO lupta Viorel cu Basescu si astazi (Marţi, 31 martie 2015, 7:11)

   Plagarus [utilizator] i-a raspuns lui ploiesteanu

   " Doctorul " million locuri de munca, este inca in transa, anesteziat de Basescu, nu intelege oricum nimic, dar are o tinta tip obsesie.
   Cod Fiscal extrem de pro-ciclic pt.Romania.
   Daca vine o criza, si va veni inevitabil, ce taxe reduci ca sa stimulezi economia in criza ?
   Acest cod fiscal e doar o campanie electorala pentru alegerile din 2016...asa stie PSD-ul de azi sa faca politica.
   În timp ce anunţa reducerea impozitului pe venit de la 16% la 14%, din 2019, Guvernul nu a precizat şi faptul că, de fapt, începând chiar de anul viitor, când ar urma să intre în vigoare noul Cod Fiscal, cota efectivă de impozitare va creşte.
   Acest lucru reiese din textul iniţial al proiectului, care arată: "Impozitul lunar (...) se determină astfel: a) la locul unde se află funcţia de bază, prin aplicarea cotei de 16% asupra bazei de calcul determinate ca diferenţă între venitul net din salarii calculat prin deducerea din venitul brut a contribuţiilor sociale, aferente unei luni, altele decât contribuţiile de asigurări sociale de sănătate (...)".
   Sintagma "altele decât contribuţiile de asigurări sociale de sănătate", nu apare în actuala legislaţie din domeniul fiscal, în prezent impozitul de 16% fiind aplicat pe venitul din care deja au fost scăzute contribuţiile pentru sănătate.
   Specialiştii apreciază că, astfel, cota efectivă de impunere creşte, aceasta reprezentând o pondere de peste 17% din venitul total, ca urmare a lărgirii bazei de impozitare.(aditza)
 • +1 (7 voturi)    
  Codul Fiscal (Luni, 30 martie 2015, 14:25)

  fluturel [utilizator]

  Domnule Presedinte Ionut Dumitru,

  Salut avizarea negativa a celor doua proiecte de coduri ,fiscal si de procedura fiscala pe considerentul ca atat in propunerile de reduceri ample de taxe cat si propunerile de noi taxe nu au un fundament real, economic ( de exemplu,taxa de 1530lei/trim pentru microintreprinderi fara niciun angajat).
  In primul rand, consider ca introducerea de noi forme de TAXE este total gresita,avand in vedere ca deja atat persoanele fizice cat si cele juridice sunt impovarate de o multime de taxe.

  In al doilea rand,consider ca reducerea ampla de taxe este la fel o mare greseala, avand in vedere ca ea nu are un suport real,economic.

  Cred ca obiectivul oricarui guvern trebuie sa fie REDUCEREA TAXELOR si nu CRESTEREA sau APARITIA ALTOR FORME DE IMPOZITE si TAXE.

  Cred ca orice guvern poate sa propuna REDUCERI DEIMPOZITE si TAXE dar in conditiile in care se asigura o COLECTARE EFICIENTA a taxelor si impozitelor de la toti contribuabilii (nu numai de la cei mai mici).
  - RENTABILIZAREA societatilor comerciale cu capital de stat (reducerea cheltuielilor, cresterea veniturilor si obtinerea de profit);
  - RECUPERAREA CONTRIBUTIILOR SOCIALE RESTANTE de la societatile cu capital de stat;
  - REDUCEREA CHELTUIELILOR bugetare prin reducerea personalului bugetar din anumite agentii guvernamentale sau desfiintarea acestor agentii;
  - STOPAREA CORUPTIEI IN ACHIZITIILE PUBLICE SI IN TOT SISTEMUL BUGETAR;
  - RECUPERAREA VALORII PREJUDICIILOR;
  - UTILIZAREA EFICIENTA A BANULUI PUBLIC;

  ORICE GUVERN TREBUIE sa asigure:

  - CHELTUIREA EFICIENTA A BANULUI PUBLIC;
  - REDUCEREA GRADUALA A IMPOZITELOR SI TAXELOR;
  - RECUPERAREA RESTANTELOR BUGETARE DE TOT FELUL;
  - NECONVERTIREA IN ACTIUNI A DATORIILOR;
  - TRAGEREA LA RASPUNDERE SI RECUPERAREA PREJUDICIILOR ADUSE BUGETULUI DE STAT;
  • +1 (3 voturi)    
   ... (Luni, 30 martie 2015, 18:40)

   Yo_yo [utilizator] i-a raspuns lui fluturel

   Tu ai o microintreprindere. Si eu am una. Ma deranjeaza masura dar trebuie scazut TVA-ul si taxele pe salarii.
   Restul ce spui tu e cancan. Greu de realizat. Cum sa cheltui cu cap cand iti pierzi capul cand vezi cati bani trebuie sa gestionezi?
   Coruptia exista in ADN-ul romanilor
   Tragerea la raspundere e dificila pentru ca sunt legi care se contrazic. Am facut din 1990 lei, ordonate si regulamente de nu le mai stim numarul si se suprapun.
 • 0 (2 voturi)    
  Singurele probleme.. (Luni, 30 martie 2015, 15:37)

  sil [anonim]

  pe care le vad in CF sunt reducerea TVA-ului, accizelor, taxei de stalp. Restul sunt corecte si nu au un impact major. Daca faceau restul prevederilor+tva la carne era de ajuns
  • -1 (1 vot)    
   Și ce a mai rămas ? (Luni, 30 martie 2015, 18:04)

   ploiesteanu [utilizator] i-a raspuns lui sil

   dacă scoți micșorarea accizelor, taxa pe stâlp, reducerea TVA-ului ? Mai nimic. Mai bine lași totul așa să nu mai muncești atât de mult pentru atât de puțin schimbat. Că Ponta a urmărit o măsură populistă, nu există îndoială. Dar sunt printre puținii care cred că economia se va revigora prin aplicarea acesteia. Problema rămâne investițiile din ce în ce mai subțiri în ciuda faptului că Rusia și Ucraina au ieșit din joc. Poate suntem prea aproape de focar sau poate există o neîncredere în guvernul Ponta, sau și una și alta.
   • +1 (1 vot)    
    sa actionam nemteste (Luni, 30 martie 2015, 23:21)

    anonim3 [utilizator] i-a raspuns lui ploiesteanu

    De acord cu afirmatia "Că Ponta a urmărit o măsură populistă, nu există îndoială".
    Problema este ca reducerea de taxe nu va duce la crestere economica, ci la colaps financiar, la haos, si la subminarea grava a oricarei sanse de progres a tarii, si prin contagiune si a intreprinderilor din Romania.
    Ceea ce vor investitorii straini este in primul rand stabilitate si previzibilitate economica. Ma refer aici mai ales la cei care investesc pe termen mediu (de lung nu cred ca mai putem vorbi), nu la cei care incearca doar sa dea tunuri. Sa incercam sa construim trainic, nu sa jucam viitorul la loterie intr-un roller-coaster.
 • -6 (10 voturi)    
  Economistii lu' peste (Luni, 30 martie 2015, 16:21)

  Mihai [anonim]

  1. Cine mai e si comisia asta? Alti bagatori de seama? Nu tin cu PSD-ul. Din contra ii urasc dar trebuie scazut din taxe si impozite. Daca continuam sa crestem taxele unde ajungem?

  2. Cand au crescut acciza la carburanti cu 0.07 euro toti latrau pe site ca nu e bine. Acum ca o sa scada la fel.
  In cazul TVA cand a fost crescut de la 19 la 24% la fel. Behaiala la greu.

  3 .Daca iesea Ponta presedinte stiti cate taxe cresteau?

  4. Ala de la FMI descult propunea cresterea TVA la 25% la putin timp dupa cresterea la 24% ca oricum nu se simte. 100 de bete pe cocoasa altuia ti se par putine. Asa ca mai uitativa in gura FMI-ului, care au recunoscut ca au gresit cu planul de austeritate in Romania si si-au cerut scuze. Fac experimente pe noi.

  5. Dar planul PNL-ului cu TVA de 19% e bun? Sau aplaudam PNL-ul acum dupa ce in 2012 toti strigau ca disperatii dupa PSD?

  6. Noi romanii vrem zilnic schimbari dar cand se schimba ceva tipam.

  7. Gaurile se acopera din reducerea evaziunii prin aceste masuri cat si prin crestere economica. Daca nu se acopera toata gaura asta o sa vedem. E posibil sa o acopere Antifrauda zilele acestea in avans.

  8. -TVA trebuia umblat. La carne platim cel mai mare TVA. Si la restul de alimente la fel.
  - Accizele la carburanti prea mari pentru puterea de cumparare a romanilor. Energia este cheia cresterii economice.
  - Microintreprinderi: cam trasa de par. Mai bine lasau ca acum cativa ani cand o microintreprindere trebuia sa aiba minim 1 angajat. Cunoscatorii stiu ce era in 2007-2010.
  - Taxe salariale: prea mari pentru serviciile oferite. Mai bine ar privatiza tot sistemul de sanatate si nu ar mai lua bani din salarii. Fiecare isi plateste daca are chef sau nevoie.

  PS: Este ultimul tren al PSD-ului. Daca pierd acum salut. Ganditi putin. Lasatii sa faca treaba si votati pe cine trebuie.
 • +5 (5 voturi)    
  mai MIhai.... (Luni, 30 martie 2015, 16:40)

  ..13 [utilizator]

  Cum sa ii lasi sa faca ce vor???

  Dupa ce lasa gol bugetul - tot ei o sa iasa la rampa sa spuna ca pe vremea lor cand au redus taxele....

  Astia, asa cum dovedesc ultii 2 ani, sunt iresponsabili si trebuie tratati cu multe zile in Beciul Domnesc pentru subminarea economiei...

  Inca un pic si primul care o plece cu mult cantec dupa gratii este Dragnea - duios sa paseasca in racoarea celulei cred...

  Ceea ce face acum Ponta este ultimul sau cantec inainte de ingroparea finala.

  Sa se duca Primul Mincinos si toti prietenii lui prea curati din guvern!
  • +1 (1 vot)    
   ai mare dreptate (Luni, 30 martie 2015, 23:27)

   anonim3 [utilizator] i-a raspuns lui ..13

   Intr-adevar, Ponta si ai lui submineaza grav economia Romaniei.
   Fraza cheie, exprimata diplomatic si elegant, este:
   "Potrivit estimarilor Consiliului fiscal, proiectul de modificare a Codului fiscal in forma sa actuala implica un risc extrem de deteriorare permanenta si de proportii a pozitiei finantelor publice ale Romaniei". Datorita naturii situatiei Consiliul nu poate formula lucrurile asa cum sunt si cum ar putea sa le inteleaga tot romanul: "Ponta aplica tactica pamantului parjolit pentru orice nou guvern, pe seama economiei Romaniei si a binelui fiecaruia dintre noi".
 • +3 (3 voturi)    
  despre d-nul Ionut Dumitru si Cristian Socol (Luni, 30 martie 2015, 17:48)

  cristi [anonim]

  Coincidenta face sa ii am pe amandoi profesori de seminar la ASE, prin 2001-2002, mi se pare la Monetica pe primul si la Economie generala pe al doilea. Din punctul meu de vedere, d-l Ionut Dumitru este mult peste d-nul Socol, din toate punctele de vedere. Dovada ca unul este economist sef la o banca privata (Reiff..), in timp ce celalalt este un presedinte impus la un fond de contragarantare...etc.no comment
  • 0 (0 voturi)    
   ipoteze? (Marţi, 31 martie 2015, 13:52)

   cinic [utilizator] i-a raspuns lui cristi

   orice ipoteza -referindu-se la viitor- e neconfirmata. Doar la marxisti -alde Socol- ipotezele se formuleaza la trecut ca sa poata arata ca au avut dreptate.
 • -1 (3 voturi)    
  ce-a zis Ponta?! (Luni, 30 martie 2015, 18:04)

  lili [anonim]

  Consiliul Fiscal a zis: "Având în vedere probabilitatea extrem de ridicată ca implementarea prevederilor proiectului revizuirii Codului Fiscal să conducă la deviații de proporții de la țintele bugetare pe termen mediu, Consiliul Fiscal avizează negativ propunerea legislativă", se arată în opinia citată.

  Potrivit Legii Responsabilității Fiscale, în cazurile în care se fac propuneri de acte normative care conduc la diminuarea veniturilor bugetare, se va elabora Fișa financiară care, potrivit legislației în vigoare, trebuie să îndeplinească cel puțin una dintre următoarele condiții: să aibă avizul Ministerului Finanțelor Publice și al Consiliului Fiscal, conform căruia impactul financiar a fost luat în calcul în prognoza veniturilor bugetare și nu afectează țintele bugetare anuale și pe termen mediu, sau să fie însoțită de propuneri de măsuri de compensare a impactului financiar respectiv, prin majorarea altor venituri bugetare.
  In schimb Ponta le-a raspuns:
  "Consiliul Fiscal întotdeauna dă avize negative de când suntem noi."
  "Ne respectăm și cu asta-basta", a declarat premierul, la finalul unei întrevederi avute la Senat cu reprezentanți ai coaliției de guvernare.
  Si NU-i baga in seama!!
 • 0 (0 voturi)    
  Cristian Socol - ministrul finantelor (Marţi, 31 martie 2015, 8:22)

  Miky60 [utilizator]

  Cristian Socol merita sa fie ministerul finantelor! Se vede din acest articol ca este priceput si merita sa fie ministru!
 • -1 (1 vot)    
  fraudator (Marţi, 31 martie 2015, 10:51)

  stan patitu [anonim]

  Am citit undeva ca dl Dumitru a fost implicat intr-o frauda cu niste bani. Este adevarat? Daca da .....
 • 0 (0 voturi)    
  impozit salarii (Miercuri, 1 aprilie 2015, 11:05)

  Dan [anonim]

  Am citit multe despre acest nou cod fiscal si in toate analizele nimeni nu mentioneaza nimic despre modificarea urmatoare: 'Eliminarea deductibilității contribuțiilor de asigurări sociale de sănătate începând cu anul 2016'
  Asta se traduce printr-o crestere a taxelor retinute din salarii. Analiza consiliului fiscal: 'Eliminare deductibilitate CASS - salariați: incasari la buget de 1089,2 mil lei' pt 2016. Deci ne mai iau niste bani din salariu ... din pacate.
  De asemenea am impresia ca este vorba de o dubla taxare.
 • 0 (0 voturi)    
  ref, noul cod fiscal taxe +imp. imm-uri (Luni, 6 aprilie 2015, 15:25)

  ion [anonim]

  Cand guvernarea BOC prin D-l POGEA a introdus acea taxa de forfetare la vremea respectiva, politicienii PSD-isti o critica foarte dur si f.f.f. multe societati au fost inchise.Acum, cu prevederile acestui nou cod la fel se va intampla ,se vor inmorminta f. multe firme. Sa speranm ca acolo in parlament la debateri se vor amenda si elimina acele articole de de 1-3% si 1530 lei/trim.
  • 0 (0 voturi)    
   ref. impozitarea cu (1-3)% si 1530 lei . (Sâmbătă, 27 iunie 2015, 19:53)

   ion [anonim] i-a raspuns lui ion

   Pentru simplu fapt ca am o soc. comerciala inregistrata si datorita faptului ca am astazi o activitate care sa-mi aduca un venit si miine nu ,eu ca soc com. trebuie sa platesc impozit . S-a reintrodus din nou taxa de forfetare a d-lui POGEA din Guvernarea BOC si la care atunci respectiva guvernare o critica vehement ,conducind in final ca FFFmulte firme sa fie inchise,.Asa se va intimpla si acum pana la finele acestui an cu suspendarea si lichidarea lor.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by