Afacerile angrosistilor au scazut usor in februarie. Acestia "invart" anual 240 miliarde de lei, adica un leu din fiecare 5 lei care se plimba prin economie

de Dan Popa     HotNews.ro
Joi, 9 aprilie 2015, 10:10 Economie | Finanţe & Bănci

In februarie 2015, afacerile in comertul en-gros a crescut fata de luna ianuarie ca serie bruta cu 9,0% si a scazut ca serie ajustata (in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate) cu 0,3%. Fata de februarie 2014, scaderea a fost atat pe seria bruta cat si pe cea ajustata cu 0,6% , respectiv cu 0,7%. In comertul en-gros sunt angajate 51.645 de firme cu circa 308.000 de angajati. Firmele din comertul en-gros "invart" anual 240 de miliarde de lei (20% din cifra de afaceri totala din economie).

 In primele doua luni din acest an, afacerile angrosistilor au crescut fata de perioada 1.I-28.II.2014, atat ca serie bruta cu 0,4% cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 0,5%.

Cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), asa cum e denumit comertul en-gros, a crescut in februarie fata de ianuarie (care e o luna aproape moarta in comert) cu 9,0%, ca urmare a cresterii comertului en-gros al produselor agricole brute si al animalelor vii (+27,4%), comertului cu ridicata specializat al altor produse (+23,1%), comertului cu ridicata nespecializat (+8,7%), comertului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decat cele alimentare (+4,1%), comertului cu ridicata al produselor alimentare, al bauturilor si al tutunului (+4,0%) si comertului cu ridicata al echipamentului informatic si de telecomunicatii (+3,2%).  Scaderi au inregistrat comertul cu ridicata al altor masini, echipamente si furnituri (-10,5%) si activitatile de intermediere in comertul cu ridicata (-2,4%).
 
Perioada 1.I-28.II.2015  comparativ cu  perioada 1.I-28.II.2014

Cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in perioada 1.I-28.II.2015 comparativ cu perioada 1.I-28.II.2014, in termeni nominali, a inregistrat o crestere cu 0,4% datorita cresterii  comertului cu ridicata nespecializat (+9,5%), comertului cu ridicata al produselor agricole brute si al animalelor vii (+9,2%), comertului cu ridicata al altor masini, echipamente si furnituri (+4,6%) si comertului cu ridicata al echipamentului informatic si de telecomunicatii (+1,7%). Scaderi au inregistrat comertul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decat cele alimentare (-3,6%), activitatile de intermediere in comertul cu ridicata (-3,0%), comertul cu ridicata specializat al altor produse (-0,7%) si  comertul cu ridicata al produselor alimentare, al bauturilor si al tutunului (-0,4%).

Cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie  de  numarul de zile lucratoare si de  sezonalitate,  in perioada  1.I-28.II.2015  comparativ  cu  perioada 1.I-28.II.2014, in termeni nominali,  a inregistrat o crestere cu 0,5% datorita cresterii comertului cu ridicata nespecializat (+8,5%), comertului cu ridicata al altor masini, echipamente si furnituri (+7,6%),  comertului cu ridicata al produselor agricole brute si al animalelor vii (+4,3%), comertului cu ridicata al echipamentului informatic si de telecomunicatii (+3,8%) si comertului cu ridicata al produselor alimentare, al bauturilor si al tutunului (+0,2%).  Scaderi au inregistrat comertul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decat cele alimentare (-2,2%), activitatile de intermediere in comertul cu ridicata (-1,0%) si comertul cu ridicata specializat al altor produse (-0,7%).


Citeste mai multe despre   [P] PayPoint Romania intra pe segmentul incasarii taxelor si impozitelor locale prin parteneriatul incheiat cu Directia Fiscala Locala a Municipiului Sibiu

PayPoint Romania, principalul operator de plati in numerar si incarcare electronica prin puncte de retail, anunta acordul de colaborare semnat cu Directia Fiscala Locala Sibiu, ce permite incasarea taxelor si impozitelor locale prin reteaua punctelor de plata PayPoint. Acesta este primul parteneriat incheiat intre operatorul de plati si o directie fiscala locala pentru incasarea sumelor datorate bugetelor locale de catre persoane fizice si juridice.

747 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri