Instanta a respins joi printr-o decizie irevocabila ca nefondat recursul declarat de Razvan Temesan, fostul sef al bancorex, in procesul pe care acesta l-a intentat BCR. "Admite recursul formulat de recurenta-parata Banca Comerciala Romana. Modifica in parte sentinta atacata. Respinge ca neintemeiate pretentiile din actiune privind obligarea paratei la plata catre reclamant a drepturilor salariale aferente perioadei 27.02.2009-09.09.2014, a daunelor morale. Respinge ca neintemeiate pretentiile din actiune privind constatarea calitatii de salariat a reclamantului pe functia echivalenta in organigrama BCR cu cea de director general executata in cadrul Bancorex. Mentine celelalte dispozitii ale sentintei atacate. Irevocabila", se arata in dispozitivul sentintei.

Razvan TemesanFoto: Gandul

Fostul presedinte-director general al Bancorex sustinea ca este angajatul BCR si ca banca va achita suma dispusa de instanta drept despagubiri fara compensatii de la statul roman, intrucat litigiul provine din nerespectarea unor decizii ale instantelor si ale actionarilor BCR, nu din vremea Bancorex.

In anul 2003, Razvan Temesan a solicitat printr-o actiune declansata impotriva BCR, sa se constate ca este inca in fiinta contractul sau de munca si obligarea la plata de daune materiale (salarii) si morale. Cererea mentionata a fost solutionata irevocabil in 2005, fiind respinse atat pretentiile formulate cat si "reintegrarea virtuala".

"In pofida evidentei autoritati de lucru judecat, intr-un alt litigiu, declansat de domnul Temesan in anul 2011, instanta (cu opinia separata a unui magistrat care retinea incidenta autoritatii de lucru judecat) admite recursul domnului Temesan", mai arata BCR.

In 2011, BCR a fost obligata sa ii plateasca lui Temesan 625.000 de euro, suma ce reprezinta drepturile sale banesti aferente perioadei cuprinsa intre 7 aprilie 2005 si 31 decembrie 2007. Tot banca a fost obligata de instanta sa-i plateasca atunci lui Temesan 30.000 de euro, drept daune morale.

BCR a precizat ca a efectuat plata tuturor sumelor conform deciziei instantei din 2011, fiind despagubita integral de catre statul roman ca urmare a executarii garantiei emise pentru acest litigiu.

Razvan Temesan a fost presedinte al Bancorex intre 1992 si 1997.

In 1999, statul a preluat imprumuturile neperformante ale Bancorex, iar BCR a absorbit restul activitatilor bancii.

La momentul fuziunii, statul a oferit BCR garantii pentru eventualele litigii izvorate din activitatea Bancorex.

Razvan Temesan a fost presedinte al Bancorex intre 1992 si 1997.

In 1999, statul a preluat imprumuturile neperformante ale Bancorex, iar BCR a absorbit restul activitatilor bancii.