Piraeus Bank a inregistrat in primele noua luni ale acestui an cresteri importante atat in privinta volumului de credite acordate cat si a portofoliului de clienti. Potrivit informatiilor bancii, la 30 septembrie, institutia administra credite in valoare de peste 1,8 miliarde euro, in crestere cu 230% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Valoarea creditelor acordate persoanelor fizice a ajuns la 670 milioane euro, de sapte ori mai mult decat volumul obtinut in perioada similara din 2006. Portofoliul de clienti a depasit 166.000 de persoane.

Dupa primele noua luni ale acestui an, valoarea creditelor acordate persoanelor juridice (segmentele Corporate si IMM) depasea 1,1 miliarde euro, cu 150% mai mult fata de septembrie 2006. De asemenea, portofoliul de clienti a crescut cu circa 209% fata de septembrie 2006, ajungand la peste 166.000.

„Rezultatele obtinute in primele noua luni ale acestui an depasesc estimarile noastre precum si bugetul avut in vedere pentru 2007. Este o evolutie pozitiva pe care dorim sa o mentinem si in anii urmatori”, a declarat Stavros Lekkakos, presedinte si CEO, Piraeus Bank Group Romania.

In ceea ce priveste depozitele la aceasta banca, valoarea acestora depasea 415 milioane euro la 30 septembrie, cu 119% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut. Numarul cardurilor emise de institutia financiara s-a triplat, ajungand la 38.000. Piraeus Bank administra la data mentionata active in valoare de aproape 2,2 miliarde euro, in crestere cu 213% fata de septembrie 2006.

La sfarsitul lunii septembrie, profitul bancii inainte de impozitare atinsese aproape 15 milioane euro, o crestere de 140% fata de aceeasi luna a anului trecut. Cat despre reteaua de sucursale, banca a ajuns la 90 de unitati si este aproape de atingerea obiectivului ca pana la sfarsitul acestui an sa ajunga la 110 sucursale. Piraeus Bank are in prezent 104 ATM-uri.

Piraeus Bank Group inregistreaza in prezent una dintre cele mai rapide creşteri pe piata din Grecia. Activele grupului au atins in primul semestru al acestui an, 40,4 miliarde euro. In acest moment, Piraeus Bank Group detine 690 de sucursale în Grecia, Albania, România, Bulgaria, Serbia, Egipt, New York, Londra si Ukraina.