Daca intrati in vreun supermarket in aceste zile veti observa ca raionul de carne abunda in caserole cu mici gata asezati in caserole, numai bun de asezati pe gratare. Asta pentru ca de fiecare 1 Mai romanii, indiferent ca ies la mare, la munte sau in spatele blocului, consuma mititei si beau bere. Potrivit datelor furnizate de Federatia ProAgro, impreuna cu Asociatia Romana a Carnii si Asociatia pentru Promovarea Alimentelor Romanesti, in aceasta perioada, isi vor gasi obstescul sfarsit circa 31,5 milioane de mititei. Anul trecut, consumul de mici de 1 Mai a fost de circa 30 de milioane de bucati,

MititeiFoto: AGERPRES

In Romania anual se consuma intre 20 si 25.000 de tone de mici. Tradus in numar de mititei, asta inseamna ccirca 440 de milioane de mici. Asta la nivelul unui an intreg. Daca luam in calcul dimensiunea medie a unui mic (10-12 cm), punand cap la cap mititeii consumati anual obtinem o distanta de 48.4oo kilometri de mici. Adica de mai lung decat Ecuatorul (40.000 de km).

Daca luam in calcul populatia activa (9,1 milioane de locuitori) reiese ca un roman manaca in medie 9 mititei anual.

Consumul de mici creste consistent pe timp de vara, apogeul fiind in zilele de 1-2 Mai, cand consumul urca la peste 1.500 tone de mici (date valabile in 2014). Asta inseamna circa 32,5 milioane de mici, aproape 10% din media anuala.

1 Mai fericit si pofta la mititei, oriunde ati petrece!