Premierul Victor Ponta considera ca actiunile combaterea evaziunii fiscale sunt facute dupa un principiu corect, insa ANAF ar putea sa lucreze mai bine, iar eventualele abuzuri sa fie urmarite. "Cred ca ANAF poate sa lucreze mai bine, cred ca trebuie sa urmarim sa nu fie abuzuri, dar principiul e corect si vreau sa continuam sa combatem evaziunea fiscala si sa-i convingem e oameni sa se conformeze voluntar la ceea ce este o obligatie constitutionala", a spus Ponta la inceputul sedintei de Guvern de miercuri.

"Cred ca este esential pentru Romania nu doar sa combata coruptia, ci sa combata si evaziunea fiscala. Mi se pare ca evaziunea fiscala este la fel de periculoasa ca si coruptia. Amandoua sunt fenomene sociale adanc inradacinate. (...)Am vazut ca lucrurile merg in directia buna. Am fost informat ca sambata, pe litoral, la Mamaia s-a facturat cat in tot sezonul trecut. Probabil, ori au fost doar sambata miile de oameni de anul trecut, fie, de fapt, s-a intamplat altceva", a mai spus Ponta.

Ponta a mai afirmat ca mica evaziune reflecta o mentalitate care trebuie schimbata, chiar daca se pierd voturi. "Marea evaziune fiscala, combatuta prin masuri pe care nu le vedem la televizor, ne-a adus un miliard de euro in plus la buget in primele luni. Mica evaziune fiscala reflecta o mentalitate pe care trebuie sa o schimbam si imi asum toate riscurile: ca pierdem voturi, ca ma critica jurnalisti evazionisti sau politicieni populisti. Imi asum aceste lucruri si vreau sa facem asta", a declarat premierul.

Reamintim ca marti ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, a declarat marti ca in unele situatii ANAF a dat dovada de exces de zel, iar modul in care institutia interactioneaza cu mediul privat ar trebui sa fie normal, chiar prietenesc.