MedLife, cel mai activ jucator pe piata serviciilor medicale, a deschis joi cel de-al patrulea spital din Bucuresti "Spitalul MedLife Titan", ducand astfel la 9 numarul unitati spitalicesti de care dispune in tara. in toata tara, cea mai mare acoperire a unui operator medical privat pe acest segment, din Romania. Potrivit fondatorului companiei, fostul bancher Mihai Marcu, la MedLife lucreaza 4% din medicii din Romania, compania confirmand si cifra de 4,5 milioane de clienti unici. Pentru 2015, MedLife si-a propus afaceri de 93 milioane euro (fata de 80 de milioane in 2014), dar si o crestere a profitului operational pana la 17 milioane euro. "Deschiderea noului spital MedLife Titan reprezinta raspunsul firesc la dezvoltarea clinicii noastre Titan, unde, in cei patru ani de la inaugurare, au fost diagnosticati si tratati peste 90.000 de pacienti. Pana in prezent, investitia in cele doua proiecte din zona Titan, hyperclinica si spital, s-a ridicat la valoarea de 2,2 milioane de euro. In perspectiva, spitalul MedLife Titan se va dezvolta cu servicii medicale in regim de spitalizare continua, extinzand, astfel, gama patologiei rezolvate", explica Mihai Marcu, Presedintele Consiliului de Administratie.

Spitalul MedLife Titan Foto: MedLife

Noul spital - care se afla in aceeasi locatie ce gazduieste si hyperclinica MedLife Titan- se intinde pe trei niveluri, respectiv pe o suprafata de 1.800 metri patrati. Acesta dispune, in prezent, de 31 de paturi, distribuite pe o sectie medicala, unde vor fi evaluate cazuri de medicina interna, gastroenterologie, pneumologie, oncologie, cardiologie si o sectie de chirurgie de zi, unde pacientii vor beneficia de interventii de chirurgie generala, chirurgie plastica, ginecologie si urologie, in conditii de spitalizare deosebite.

Spitalul dispune de un bloc operator cu o sala de operatie unde se poate efectua orice tip de interventie chirurgicala, sectie de anestezie si terapie intensiva, dotata cu aparatura performanta, precum si echipamente de laborator necesare pentru analizele de urgenta.

Printre echipamentele care se gasesc in dotarea spitalului, se numara: litotritor Storz (aparat folosit in interventiile urologice, prin care se realizeaza tratamentul modern al calculilor renali, de care pacientii pot beneficia la Spitalul Titan ca serviciu in contract cu CASMB); electrocauter Erbe de inalta frecventa, pentru electrochirurgie medie monopolara si bipolara; linie endoscopica Olympus si toate accesoriile aferente unor proceduri complexe endoscopice, fibroscop Storz pentru investigatiile ORL.

In prezent, MedLife este operatorul medical privat cu cel mai mare numar de spitale si unitati spitalicesti din tara. Spitalul multidisciplinar Life Memorial Hospital, primul si cel mai mare spital din portofoliu, a fost inaugurat in anul 2007 si are o capacitate de 203 paturi. In anul 2011 au fost inaugurate alte cinci spitale, respectiv Spitalul multidisciplinar MedLife Brasov, Spitalul de Pediatrie MedLife Bucuresti, Spitalul de Ortopedie MedLife Bucuresti, Spitalul de Obstetrica si Ginecologie MedLife Eva Brasov si Spitalul pluridisciplinar MedLife Genesys Arad, ultimele doua reprezentand achizitii. Anul 2015 adauga in portofoliul MedLife alte doua unitati spitalicesti - una in Craiova, parte a grupului Sama, care s-a concretizat in urma tranzactiei finalizate in luna februarie si o alta unitate in Iasi- parte a programului de extindere MedLife Iasi. Spitalul MedLife Titan este cel de-al noualea din reteaua companiei. Cele noua unitati spitalicesti reunesc 23 de sali de operatie si un numar de 610 paturi. Pana in prezent, peste 45.000 de interventii chirurgicale si peste 17.000 de nasteri au fost realizate in spitalele MedLife.

De-a lungul timpului, echipele medicale din cadrul spitalelor MedLife au efectuat interventii chirurgicale complexe, precum operatie de reconstructie de bazin cu alogrefa (Spitalul de Ortopedie) sau ablatia completa a unei tumori de 7 cm la un copil de 7 ani (Life Memorial Hospital).

MedLife a finalizat in luna februarie a.c. achizitia a 55% din grupul de firme Sama&Ultratest din Oltenia, devenind primul operator medical cu prezenta in toate regiunile istorice ale tari. Compania a obtinut acreditarea pentru Maternitatea MedLife Bucuresti in calitate de Spital Prieten al Copilului, procesul de certificare fiind derulat de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si UNICEF, Maternitatea MedLife fiind totodata si prima maternitate privata din capitala care detine acest statut. Alte doua maternitati din reteaua MedLife sunt in curs de acreditare pentru acest program.

Conform studiului international realizat de Reader's Digest, MedLife este pentru al saselea an consecutiv cel mai de incredere brand in randul romanilor la categoria "Clinica Privata", iar in ultimii cinci ani, studiile de piata derulate la nivel national plaseaza constant MedLife drept brandul cu cea mai mare notorietate pe toate segmentele: spital privat, clinica-centru medical, laborator medical. De asemenea, MedLife a castigat in ultimii doi ani premiul "Superbrands" la categoria "Clinici private".

"Medlife a degrevat Statul de 30 de milioane de euro, pe langa cele circa 12 milioane de euro platite sub forma impozitelor", a spus joi Mihai Marcu. In ceea ce priveste planurile de dezvoltare aferente anului curent, reprezentantii MedLife au in plan trei directii strategice: o noua serie de proiecte de tip green field, achizitii si noi linii de business.

2015 este un nou an de expansiune MedLife. Compania va finaliza, aproape simultan, inca alte 3 proiecte: un centru de neurochirurgie in Ferdinand, o clinica de stomatologie in Unirii, si un centru de cardiologie si radiologie interventionala in Grivita, aceastea din urma reprezentand trei linii de business complet noi. "In plus, avem in plan extinderea laboratorului din Grivita care va avea instalata prima si cea mai avansata linie de automatizare a probelor medicale din Regiunea Balcanica, cu echipamente Abbot. In a doua jumatate a anului vrem sa finalizam alte doua proiecte de amploare, derulate la nivel regional, respectiv extinderea Hyperclinicii MedLife din Timisoara si inaugurarea unei noi clinici de mari dimensiuni in Cluj. Aditional acestor proiecte, suntem in discutii cu 3-4 operatori medicali in vederea derularii unor noi achizitii pe plan local, valoarea minima a cifrei de afaceri per companie fiind de 7-10 milioane euro. Avem convingerea ca toate aceste proiecte ne vor consolida si mai mult pozitia de lider si ne vor aduce mai aproape de obiectivul nostru, acela de a atinge cinci milioane de clienti unici pana la finalul anului", spunea in martie Mihai Marcu.

In cateva luni, MedLife va inaugura linii noi de business

AngioLife este un nou centru de excelenta din cadrul Sistemului MedLife specializat in cardiologie si radiologie interventionala si se adreseaza patologiei cardiovasculare complexe. Noul centru va include o sectie de cardiologie, un laborator de angiografie si un post operator de trei paturi. Unitatea va fi asistata de doua linii de garda. Aceasta urmeaza sa devina operationala in urmatoarele 15 - 30 de zile.

NeuroLife, centrul de excelenta in chirurgia spinala si cerebrala este situat in zona Ferdinand, in cadrul Spitalului de Ortopedie MedLife si se adreseaza patologiei neurochirurgicale complexe. Este condus de doi medici de renume mondial si are in dotare un microscop de ultima generatie si neuronavigatie.

DentaLife este primul unit integrat MedLife cu profilul de medicina dentara. Unitatea pune la dispozitie pacientilor, in acelasi loc, 4 cabinete stomatologice (profilaxie, ortodontie, paradontologie, endodontie, implantologie) o divizie de radiologie panoramica, si o alta de estetica dentara si DSD (Digital Smile Design). "Digital Smile Design integreaza fotografii si amprente dentare, rezultatul vizat fiind estetica zambetului in functie de fizionomia persoanei. Ca ultim act integrator, pacientilor le este disponibila interventia chirurgicala BMF in blocul operator din cadrul spitalului Life Memorial pentru adulti sau in Spitalul de Pediatrie pentru copii" a mai spus Nicolae Marcu, Director General MedLife.

BioLife este un produs premium adresat exclusiv segmentului corporate, care vizeaza evaluarea completa a starii de sanatate a angajatilor la locul de munca. Acest program integreaza o serie de componente: de la evaluarea alimentatiei si a gradului de sedentarism la patologie existenta, avand ca obiectiv restabilirea unui echilibru si a starii de bine in organism. Programul a demarat cu o sesiune demo, urmand sa fie complet functional in urmatoarele doua luni.