Leul a pierdut in sedinta de tranzactionare de marti circa doi bani in fata euro, depreciindu-se atat in fata francului cat si in cea a dolarului american. BNR a calculat cursurile medii la care s-au facut tranzactiile valutare in prima parte a zilei: 4,46 lei. Monedele Europei emergente au pierdut teren fata de euro inainte de intalnirea de politica monetara a Bancii Centrale Maghiare. Zlotul se tranzactioneaza aproape de minimul ultimelor doua luni iar RON a deschis la 4.4535/EUR si a scazut la 4.4610/EUR. "Ne asteptam ca leul sa inchida ziua in scadere", spun economistii Piraeus Bank, intr-un raport destinat investitorilor.

Marti este asteptata in SUA o serie de anunturi economice; departamentul Comertului va publica datele privind vanzarea bunurilor de folosinta indelungata in aprilie si evolutia vanzarilor de case noi in timp ce agentia de profil va anunta indicele preturilor caselor in martie. Atitudinea consumatorilor in mai si valoarea indicelui compozit al preturilor caselor in 20 de metropole americane sunt asteptate tot astazi.

Marti dimineata, dolarul a continuat sa se intareasca fata de celelalte monede majore pe seama anuntului privind IPC in SUA si a declaratiilor sefei Fed ca ratele vor creste inca din acest an. In momentul redactarii moneda americana fluctueaza in jurul valorii USD 1.0900/EUR.

Segmentul scurt al curbei randamentelor implicite a alunecat marti dimineata deasupra pana la 0.80% in timp ce celelalte maturitati au ramas aproape neschimbate.

Ministerul Finantelor a vandut luni, conform planului, patru sute milioane lei in certificate de trezorerie cu maturitate de sase luni platind un randament mediu de 1.26% si un randament maxim de 1.28%. Raportul dintre ofertele participantilor la licitatie si cele acceptate de guvern a fost de 2.5.

Preturile metalelor pretioase au scazut marti dimineata afectate de intarirea dolarului ca urmare a declaratiilor sefei Fed ca ratele vor creste anul acesta. Aurul a alunecat sub nivelul de 1,195.00 dolari pe uncie, argintul se tranzactioneaza in jurul a 16.75 dolari pe uncie, platina este cotata cu putin peste 1,130.00 dolari pe uncie iar paladiul se mentine aproape de 780.00 dolari pe uncie.i/euro, 4,09 lei/usd si 4,31 lei/chf.