"Ceea ce se intampla in Grecia este foarte irational, de aceea este greu de gasit un raspuns rational. Oricare solutie, va fi foarte dificila si dureroasa. Din nenorocire, ceea ce s-a intamplat in Grecia de 5 ani incoace a fost too little, too late (prea putin, prea tarziu- n.red.). Creditorii s-au multumit sa castige timp, pentru a proviziona pierderile, iar debitorul a fentat cat a putut fenta adoptarea unor masuri de restructurare severa, care ar fi taiat adanc in privilegiile cu care erau obisnuiti, oricat de lipsite de fundament economic si chiar moral erau aceste privilegii", ne-a transmis Eugen Radulescu, dire ctor in Banca Nationala si fost sef de banca comerciala.

Eugen Radulescu, directorul Directiei de StabilitateFoto: Contributors.ro

"Situatia este chiar foarte rea. Moise Guran spune niste lucruri foarte urate, dar ceea ce zice el este rational. Nu sunt insa deloc sigur ca politicienii europeni vor adopta solutia rationala, care este extrem de dificila politic. Vor incerca sa salveze ce se poate salva – desi de fapt nu au interlocutor valabil la Atena. Varoufakis a plecat, nici Tsipras nu cred ca apuca sfarsitul saptamanii ca prim ministru, dar nici asta nu va rezolva de fapt nimic. Haosul va fi deplin !

Am sperat ca rezultatul referendumului va fi altul, dar care o fi poporul care sa raspunda DA la intrebarea : vreti sa platiti mai multe taxe ? Sau mai bine platesc altii ? Dar acesta este rezultatul aducerii la putere a unor extremisti de stanga, care nu au reusit vreodata, vreundeva in lume, sa construiasca ceva. Doar sa parjoleasca !", mai spune Radulescu intr-un text transmis la solicitarea HotNews.ro