Premierul Victor Ponta si ministrii Cabinetului sau se reunesc, luni, la Palatul Victoria, pentru ultimele discutii privind rectificarea bugetara, dupa ce premierul si ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, au prezentat proiectul in sedinta conducerii PSD si in cadrul Coalitiei.

Palatul VictoriaFoto: Guvernul Romaniei

La sediul Guvernului sunt asteptati toti ministrii Guvernului Ponta pentru ultimele discutii legate de rectificarea bugetara, in conditiile in care decizia finala va fi luata marti intr-o sedinta speciala a Executivului.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca rectificarea bugetului este una pozitiva, avand in vedere ca, pe primele 6 luni, Romania are un plus de 4 miliarde lei si nu un deficit de 13 miliarde de lei, conform legii bugetului de stat.

Potrivit proiectului de rectificare bugetara, Transporturile pierd peste un miliard de lei la, suma alocata initial proiectelor cu finantare externa nerambursabila, iar bugetul Sanatatii pierde 600 de milioane lei, bani redirectionati catre fondul national unic de asigurari sociale de sanatate.

De asemenea, bugetul Ministerului Culturii va fi diminuat cu aproximativ 2 milioane de lei, dar din acesti bani peste 700 de mii se vor aloca Teatrului National de Opereta "Ion Dacian". Totodata, bugetul Ministerului Fondurilor Europene se reduce cu 25 milioane de lei, iar Ministerul Energiei si Televiziunea Romana pierd 15 milioane lei.

Presedintele interimar al PSD Liviu Dragnea a declarat, la inceputul sedintei Biroului Permanent National al partidului, ca este "o stare de normalitate" faptul ca premierul si ministrul de Finante prezinta conducerii PSD proiectul de rectificare bugetara inainte ca acesta sa fie aprobat de Guvern, intrucat PSD trebuie sa fie informat pentru a putea sprijini Executivul.